Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης: Από σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης είναι η Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022.

Velonastongiaka

Αρχίζει από σήμερα, Τρίτη, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στον 29ο εισαγωγικό διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ).

Ο αριθμός των εισακτέων ορίστηκε στους 135, οι οποίοι με την αποφοίτησή τους θα διεκδικήσουν ισάριθμες θέσεις της γενικής κυβέρνησης. Για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού, υπάρχουν επιπλέον 20 θέσεις του κλάδου ΠΕ επιτελικών στελεχών, που ενεργοποιήθηκαν κατόπιν απόφασης του υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη, σε εφαρμογή των προβλέψεων του νόμου για το επιτελικό κράτος.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης είναι η Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022.

Οι υποψηφιοι υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο Εργασία και ασφάλιση/Απασχόληση στον δημόσιο τομέα. Πρόσβαση στην αίτηση συμμετοχής παρέχεται και μέσω της ιστοσελίδας του ΕΚΔΔΑ (www.ekdd.gr), στον σύνδεσμο “Εισαγωγικός Διαγωνισμός Σχολής”.

Το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού ορίστηκε για το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022.

Οι επιτυχόντες θα κατανεμηθούν στα ακόλουθα τμήματα εξειδίκευσης: 35 σπουδαστές στο Τμήμα Γενικής Διοίκησης, 20 στο Τμήμα Αναπτυξιακής – Περιφερειακής Πολιτικής, 35 στο Τμήμα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, 15 στο Τμήμα Ψηφιακής Πολιτικής, 15 στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και 15 στο Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στον Διαγωνισμό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης: https://www.ekdd.gr/wp-content/uploads/2022/05/ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΜΕ-ΑΔΑ ΨΥΒΨ4691Φ0-Υ0Κ-1.pdf

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού