Ξέσπασε η πείνα στη Σρι Λάνκα – Στην πυρά σπίτια πολιτικών – Σε διατροφική κρίση όλη η κεντρική Ασία

Ο στρατός χρειάστηκε προ ημερών να σώσει τον απερχόμενο πρωθυπουργό της χώρας Mahinda Rajapaksa σε μια επιχείρηση πριν από τα ξημερώματα την Τρίτη, ώρες αφότου παραιτήθηκε μετά από συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών υπέρ και κατά της κυβέρνησης

σρι λανκα διατροφικη κριση
Velonastongiaka

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Σρι Λάνκα, την πρώτη χώρα στην οποία έλαβαν χώρα αιματηρές ταραχές για τα τρόφιμα. Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία και έκαψαν σπίτια πολιτικών στο πρώτο κραυγαλέο παράδειγμα επισιτιστικής κρίσης σε χώρα.

Οι διαδηλωτές εξαγριωμένοι με τις αυξανόμενες τιμές των εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, έκαψαν σπίτια που ανήκαν σε 38 πολιτικούς. Η χώρα έχει βυθιστεί  στο χάος και η κυβέρνηση έδωσε άδεια στα στρατεύματα να ανοίξουν πυρ εάν η κατάσταση εκτραχυνθεί περαιτέρω.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκτός από τα κατεστραμμένα σπίτια, άλλα 75 έχουν υποστεί ζημιές καθώς οι κάτοικοι της Σρι Λάνκα συνεχίζουν να αψηφούν την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα για να διαμαρτυρηθούν για την κακή διαχείριση της χειρότερης οικονομικής κρίσης από το 1948. Σύμφωνα με το CNN, από τις ταραχές σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν.

Ο στρατός χρειάστηκε προ ημερών να σώσει τον απερχόμενο πρωθυπουργό της χώρας Mahinda Rajapaksa σε μια επιχείρηση πριν από τα ξημερώματα την Τρίτη, ώρες αφότου παραιτήθηκε μετά από συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών υπέρ και κατά της κυβέρνησης.

Γενίκευση της διατροφικής κρίσης στην κεντρική Ασία

Εν τω μεταξύ, γενικεύεται η διατροφική κρίση στην κεντρική Ασία, όπου ξέσπασαν διαδηλώσεις στο Ιράν που οδήγησαν σε τουλάχιστον 22 συλλήψεις, αφού η κυβέρνηση διέκοψε τις επιδοτήσεις για τα τρόφιμα, οδηγώντας τις τιμές στα ύψη και οι αρχές προετοιμάζονται για μεγαλύτερες ταραχές τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρει το Fox News.

Επίσης, τον περασμένο Μάρτιο, ως αποτέλεσμα της ραγδαίας αύξησης των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, χιλιάδες Ιρακινοί κατέβηκαν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το σαρωτικό κύμα ακρίβειας το μεγαλύτερο από το 2011.

Και τέλος η κυβέρνηση της Ινδίας νωρίτερα ανακοίνωσε την απαγόρευση εξαγωγής σιτηρών με άμεση ισχύ, καθώς η χώρα με τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγή σιτηρών στον κόσμο προσπαθεί να συγκρατήσει τις τιμές στην εγχώρια αγορά.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού