Ενδιάμεσος της Γερμανίας η Ελλάδα στην υπόθεση των τεθωρακισμένων για την Ουκρανία; – Το Βερολίνο δεν θέλει ένταση στις σχέσεις με τη Μόσχα

«Γιατί να μην παραδώσει απευθείας στην Ουκρανία; Επειδή η παράδοση στην Ελλάδα θεωρείται λιγότερο επιζήμια για τις σχέσεις της με τη Ρωσία, στην οποία εξακολουθεί να στηρίζεται;»

τεθωρακισμένα ουκρανία
Velonastongiaka

Σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο το Βερολίνο αποφεύγει το ίδιο να «εκτεθεί» στην οργή της Μόσχας με την οποία διατηρεί στενές οικονομικές σχέσεις, βάζοντας άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, να δίνουν δικό τους οπλισμό τον οποίο αντικαθιστά, εκφράζουν αναλυτές. Το θέμα ανέδειξε το Euractiv με εκτενές του δημοσίευμα, με τίτλο «Γιατί δεν στέλνει απευθείας τα όπλα στην Ουκρανία η Γερμανία;».

«Γιατί να μην παραδώσει απευθείας στην Ουκρανία; Επειδή η παράδοση στην Ελλάδα θεωρείται λιγότερο επιζήμια για τις σχέσεις της με τη Ρωσία, στην οποία εξακολουθεί να στηρίζεται;» διερωτήθηκε ο αναλυτής Ούλριχ Σπεκ στο Twitter μετά την ανακοίνωση του Γερμανού Καγκελάριου για τη συμφωνία ανταλλαγής με την Ελλάδα.

 

 

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε μια συμφωνία ανταλλαγής με την Ελλάδα προκειμένου να παραδώσει όπλα στην Ουκρανία, όμως το Βερολίνο φέρεται να μην έχει εκπληρώσει αντίστοιχες συμφωνίες που είχε συνάψει προηγουμένως, σημειώνει το δημοσίευμα.

«[Η Ελλάδα] θα προμηθεύσει την Ουκρανία και εμείς θα την προμηθεύσουμε με γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξη Τύπου.

Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι η Αθήνα θα παράσχει τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BMP-1 που αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν από τη Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του 1960.

Πηγή: Αυγή

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού