Καθυστερημένες κυβερνητικές διαμαρτυρίες για τις «ίσες αποστάσεις» από εταίρους και συμμάχους σχετικά με τις προκλήσεις της Άγκυρας

Είναι απόλυτη η θέση του πρωθυπουργού ότι δεν μπορεί να υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία που καταπατά το Διεθνές Δίκαιο και βάλλει ευθέως κατά ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με απειλές, προκλήσεις, λεονταρισμούς που δεν εδράζονται σε καμία βάση δικαίου

Velonastongiaka

Καθυστερημένες είναι οι κυβερνητικές διαμαρτυρίες που εκδηλώνονται πλέον για τις “ίσες αποστάσεις” από εταίρους και συμμάχους σχετικά με τις προκλήσεις της Άγκυρας.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ: «Είναι απόλυτη η θέση του πρωθυπουργού ότι δεν μπορεί να υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία που καταπατά το Διεθνές Δίκαιο και βάλλει ευθέως κατά ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με απειλές, προκλήσεις, λεονταρισμούς που δεν εδράζονται σε καμία βάση δικαίου.

Αυτή η θέση έχει διατυπωθεί και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήδη, υπάρχουν αντιδράσεις. Ο πρόεδρος Μακρόν, για παράδειγμα και μάλιστα χωρίς να ερωτηθεί, από μόνος του καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα.

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ στις ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος στο ”ξεπάγωμα” των εξοπλιστικών της Τουρκίας. Στον Γερμανό καγκελάριο ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι δυνατόν η Γερμανία που είναι εταίρος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μην αντιλαμβάνεται ότι εδώ έχουμε την έξαρση αυτής της τουρκικής προκλητικότητας. Του έδειξε τα στοιχεία, του έδειξε τους χάρτες. Νομίζω ότι ο γερμανός καγκελάριος έδειχνε να αντιλαμβάνεται το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η Τουρκία και τις απειλές κατά της χώρας μας. Από εκεί και πέρα, είναι σαφές ότι εμείς δεν είμαστε ευχαριστημένοι με μια τακτική και με μια λογική ίσων αποστάσεων», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού