Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν κλιμακώνει την διένεξη με την Αθήνα

Ο πρόεδρος Ερντογάν κλιμακώνει την διένεξη με την Αθήνα, δίνοντας εντολή στην κυβέρνησή του να σταματήσει κάθε διάλογο με την γειτονική χώρα

Velonastongiaka

Πλήθος γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στις δηλώσεις Ερντογάν για διακοπή του διαλόγου με την Ελλάδα. Παραθέτουμε μερικούς ενδεικτικούς τίτλους: «Η Τουρκία τερματίζει τις διμερείς συνομιλίες με την Αθήνα» (Spiegel Online), « Λόγω των διμερών διαφορών η Τουρκία διακόπτει κάθε διάλογο με την Ελλάδα» (Zeit Online), «Ο Ερντογάν παγώνει τις συνομιλίες με την Αθήνα» (Tagesspiegel) και «Ανακοινώσεις Ερντογάν με αποδέκτη την Αθήνα» (Handelsblatt).

H διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Der Spiegel σημειώνει: «Ο πρόεδρος Ερντογάν κλιμακώνει την διένεξη με την Αθήνα, δίνοντας εντολή στην κυβέρνησή του να σταματήσει κάθε διάλογο με την γειτονική χώρα. Απευθυνόμενος σε βουλευτές του κυβερνώντος ΑΚΡ στην Άγκυρα ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι “διακόψαμε την συνεργασία στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας”.

Η εφημερίδα Handelsblatt παρατηρεί: «Απευθυνόμενος στην Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε: “Μην τολμήσετε να χορέψετε με την Τουρκία. Θα κουραστείτε και θα μείνετε μεσοστρατίς». Οι τόνοι μεταξύ των δύο χωρών ανέβηκαν πρόσφατα λόγω διαφόρων ζητημάτων. Την περασμένη εβδομάδα, ο Τούρκος πρόεδρος εξοργίστηκε από την προειδοποίηση του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αμερικανικό Κογκρέσο για πωλήσεις όπλων στην ανατολική Μεσόγειο ακυρώνοντας τις στρατηγικές συνομιλίες με την Αθήνα».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού