100 ημέρες πολέμου στην Ουκρανία για εξοπλισμό 100 δισ. ευρώ

Τόσες ημέρες χρειάστηκε η γερμανική κυβέρνηση μέχρις ότου περάσει χθες με συντριπτική πλειοψηφία το ειδικό ταμείο 100 δις ευρώ για τον οπλικό εκσυγχρονισμό των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Ο επανεξοπλισμός της Γερμανίας εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία. Ο εγκληματικός πόλεμος εξόντωσης του Πούτιν δυσκολεύει ακόμη και τους πρώην ειρηνιστές να συνηγορήσουν υπέρ του αφοπλισμού

Γερμανία παράδοση βαρέος οπλισμού στην Ουκρανία
Velonastongiaka

Τόσες ημέρες χρειάστηκε η γερμανική κυβέρνηση μέχρις ότου περάσει χθες με συντριπτική πλειοψηφία το ειδικό ταμείο 100 δις ευρώ για τον οπλικό εκσυγχρονισμό των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, κάτι το αδιανόητο πριν από 100 ημέρες. Ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας προκάλεσε μια νέα πραγματικότητα στην Ευρώπη, είπε η υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ.

Αυτήν την πραγματικότητα σχολιάζει ο τύπος σε όλες τις πτυχές της. “Όχι μόνο επί καγκελαρίας Σρέντερ αλλά και επί εποχής Μέρκελ η γερμανική πολιτική ήταν τόσο πολύ προσηλωμένη στο μέρισμα ειρήνης, ώστε οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις κατάντησαν πτωχοκομείο” σχολιάζει ενδεικτικά η Frankfurter Allgemeine Zeitung. „Στο τέλος ήρθε η αποκαλυπτική έκθεση του επιθεωρητή του γερμανικού στρατού με τη διαπίστωση ότι ‘μας τελείωσαν τα χρήματα’. Ο επανεξοπλισμός της Γερμανίας εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία. Ο εγκληματικός πόλεμος εξόντωσης του Πούτιν δυσκολεύει ακόμη και τους πρώην ειρηνιστές να συνηγορήσουν υπέρ του αφοπλισμού”.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού