Άβολη κινητικότητα στη ΝΔ μετά την υπόθεση Λοβέρδου

«Η ΝΔ αντί να αδράξει την ευκαιρία να αποστασιοποιηθεί από το σκάνδαλο ουσιαστικά από μόνη της προτίμησε να παραμείνει στη σκηνή των εμπλεκομένων στην πολύκροτη υπόθεση»

Λοβέρδος
Velonastongiaka

Ειδικού συνεργάτη

«Άβολη κινητικότητα» (είναι η ακριβής διατύπωση που μας μεταφέρθηκε) καταγράφεται στο κυβερνητικό κόμμα και τον πρωθυπουργικό επιτελείο τις τελευταίες ώρες, με δύο αφορμές: τις εξελίξεις στην υπόθεση Λοβέρδου με την παραποίηση επίσημου εγγράφου του ΥΠΕΞ και την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τα εθνικά θέματα. Αυτό αναφέρουν έγκυρες κυβερνητικές πηγές, που δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για μια «νέα πραγματικότητα» που διαμορφώνεται πια στο εσωτερικό της ΝΔ.

Σχετικά με το θέμα Λοβέρδου αρκετοί βουλευτές της συμπολίτευσης κυρίως από το λεκανοπέδιο της Αθήνας, αντιδρούν λέγοντας ότι η στάση της κυβέρνησης είναι ενοχική, παρ’ όλο που οι πρώην υπουργοί και τα στελέχη του κόμματός τους έχουν όλοι αποχρεωθεί από τη σκιά ανάμιξης στo σκάνδαλο Novartis. Αυτοί οι βουλευτές τονίζουν ότι η κάλυψη στον Ανδρέα Λοβέρδο πρώην υπουργό Υγείας άλλου κόμματος, σε μια δύσκολη στιγμή για την παράταξη λόγω της κατάστασης στην οικονομία ένεκα του ουκρανικού πολέμου, δημιουργεί την υπόνοια ότι υπάρχουν κίνητρα στη ΝΔ για συγκάλυψη του σκανδάλου.

Novartis

Χαρακτηριστικά μας μεταφέρθηκε ατάκα έμπειρου κυβερνητικού βουλευτή στο περιστύλιο, σύμφωνα με την οποία «η ΝΔ αντί να αδράξει την ευκαιρία να αποστασιοποιηθεί από το σκάνδαλο ουσιαστικά από μόνη της προτίμησε να παραμείνει στη σκηνή των εμπλεκομένων στην πολύκροτη υπόθεση».

Σχετικά με τις παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τα εθνικά θέματα σημειώνονται αντιδράσεις από εκτεταμένη μερίδα κομματικών οργανώσεων στη βόρειο Ελλάδα, που από καιρό έχουν καταγράψει διαφωνίες με την εξωτερική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχετικά με το τελευταίο επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για κινήσεις πρώην υπουργών της ΝΔ της λεγόμενης καραμανλικής πτέρυγας.

Την κινητικότητα παρακολουθούν με προσοχή στελέχη του μεγάρου Μαξίμου.

Λοβέρδος - Novartis

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού