Ιταλία: Κάλεσε για εξηγήσεις τον Ρώσο πρέσβη – Απορρίπτει τις κατηγορίες της Μόσχας σε βάρος των ΜΜΕ της χώρας

Ο γενικός γραμματέας του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών, Έττορε Σέκουι, απέρριψε τους ισχυρισμούς της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία κατηγόρησε τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι καλύπτουν «με ανήθικο τρόπο» τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία

Σεργκέι Ραζόφ
Velonastongiaka

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, κάλεσε σήμερα για εξηγήσεις τον Ρώσο πρέσβη στην Ρώμη, Σεργκέι Ραζόφ, και απέρριψε τους ισχυρισμούς της Μόσχας περί μεροληπτικής κάλυψης του πολέμου στην Ουκρανία, από μέρους των ιταλικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών, Έττορε Σέκουι, απέρριψε τους ισχυρισμούς της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία κατηγόρησε τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι καλύπτουν «με ανήθικο τρόπο» τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία. Πρόσθεσε δε, ότι οι αναφορές της Μόσχας σε «οργανωμένη εκστρατεία των ιταλικών μμε κατά της Ρωσίας», στερούνται οποιασδήποτε βάσης. Χθες, ήδη, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, είχε αντιδράσει με έντονο τρόπο στις ρωσικές κατηγορίες, υπενθυμίζοντας ότι ο Βλαδίμιρ Πούτιν, στην χώρα του έχει επιβάλει ολική λογοκρισία.

Από την μεριά του, ο Ρώσος πρέσβης στην Ρώμη επέμεινε ότι στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επικρατεί μια εχθρική προς την χώρα του γραμμή και ζήτησε από την κυβέρνηση Ντράγκι να σεβαστεί «την παραδοσιακή γραμμή μετριοπάθειας και ισορροπίας, η οποία χαρακτήριζε ανέκαθεν, την εξωτερική πολιτική της Ιταλίας».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού