Ασπρόπυργος: Σε ύφεση η πυρκαγιά στο εργοστάσιο πλαστικών

Η φωτιά, που ξεκίνησε χθες Δευτέρα το βράδυ στον εξωτερικό χώρο εργοστασίου επί της οδού Αγίας Σοφίας, έχει μεγάλη ένταση καθώς καίγονται πλαστικά, ενώ οι καιρικές συνθήκες αλλά και τα εύφλεκτα υλικά δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων.

Ασπρόπυργος
Velonastongiaka

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε προαύλιο εργοστασίου κατασκευής πλαστικών στον Ασπρόπυργο, επί της οδού Αγίας Σοφίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς παρουσιάζει βελτίωση και στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες περίπου στις 21.30 το βράδυ- για άγνωστους ακόμη λόγους- και πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στον προαύλιο χώρο της εταιρείας. Ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς ήταν αρκετά μεγάλος, τόσο λόγω των πλαστικών που καίγονταν όσο και των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, καθώς έπνεαν ισχυροί άνεμοι, που δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων.

Η φωτιά ωστόσο δεν επεκτάθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ οι δυνάμεις ενισχύθηκαν κι άλλο μετά τις 11 το βράδυ. Παράλληλα, η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα αποπνικτική, και στις 11 το βράδυ, στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Ασπροπύργου αλλά και σε όσους βρίσκονταν σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω της έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

Μήνυμα του 112 για την πυρκαγιά στην αποθήκη με πλαστικά στον Ασπρόπυργο: Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις – Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους του Ασπροπύργου, αλλά και άλλων περιοχών της Αττικής, εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε αποθήκη με πλαστικά στον Ασπρόπυργο. Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

Συγκεκριμένα το προειδοποιητικό μήνυμα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή Ασπροπύργου Αττικής. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών. Οδηγίες προστασίας: https://www.civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/biomixanika_atiximata_16_8_19.pdf

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού