Μπέρμποκ: Σε απομόνωση στο αεροπλάνο της επιστροφής

Παρασκήνιο με ταλαιπωρία στη Λάρνακα για ένα ταξίδι (και προς την Αθήνα) που τελείωσε άδοξα λόγω κορωνοϊού. “Καταρχήν το αεροσκάφος, ένα Airbus Α 319, απογειώθηκε με καθυστέρηση μιας ώρας από το αεροδρόμιο του Βερολίνου με προορισμό το Ισλαμαμπάντ. Η υπουργός έπρεπε να πάρει το μικρό κυβερνητικό Airbus, γιατί όλα τα μεγαλύτερα είτε βρίσκονταν σε χρήση ή είχαν χαλάσει”

Velonastongiaka

Το πρωτόκολλο ενός ακυρωμένου ταξιδιού αποκαλεί ο αρθρογράφος στην ιστοσελίδα του Spiegel το χρονικό μιας περιοδείας, που διακόπηκε άδοξα στο Ισλαμαμπάντ λόγω κορωνοϊού. Επόμενοι σταθμοί θα ήταν η Αθήνα και η Άγκυρα. Η εξιστόρηση έχει ενδιαφέρον για ένα ελληνικό κοινό, γιατί ένα κομμάτι της περιπέτειας της υπουργού εξελίχθηκε και στην Κύπρο. Αλλά, όπως επισημαίνει ο Γερμανός αρθρογράφος, όλο το ταξίδι ξεκίνησε με κακούς οιωνούς.

“Καταρχήν το αεροσκάφος, ένα Airbus Α 319, απογειώθηκε με καθυστέρηση μιας ώρας από το αεροδρόμιο του Βερολίνου με προορισμό το Ισλαμαμπάντ. Η υπουργός έπρεπε να πάρει το μικρό κυβερνητικό Airbus, γιατί όλα τα μεγαλύτερα είτε βρίσκονταν σε χρήση ή είχαν χαλάσει” περιγράφει την εκκίνηση του ταξιδιού o αρθρογράφος, επισημαίνοντας ότι το μειονέκτημα ενός μικρότερου αεροσκάφους είναι ότι δεν μπορεί να κάνει ένα τόσο μεγάλο ταξίδι χωρίς ενδιάμεσο σταθμό. “Γι αυτό η υπουργός με την αντιπροσωπεία προσγειώθηκαν στην Λάρνακα αργά το βράδυ της Δευτέρας για ανεφοδιασμό” συνεχίζει ο αρθρογράφος, “Η υπουργός δεν ήταν ενθουσιασμένη, ειδικά από τη στιγμή που το προσωπικό εδάφους στο κυπριακό αεροδρόμιο ζητούσε πεισματικά από όλους τους επιβάτες να δείξουν τα διαβατήρια, πριν φύγουν από το σαλόνι αναμονής. Στη συνέχεια όλοι υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους, βγάλσιμο παπουτσιών, ζωνών. Ούτε η ίδια η υπουργός Εξωτερικών δεν γλύτωσε. Αλλά τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα για την Μπέρμποκ. Δεν πρόκειται για άλλες στάσεις εφοδιασμού και ελέγχους διαβατηρίων. Το ταξίδι θα τελειώσει απότομα. Ο λόγος; Ο κορωνοϊός. Ο ιός χτύπησε την Μπέρμποκ. Στο ταξίδι. Βέβαια η υπουργός δεν έχει ιδέα γι αυτό, όταν μετά από 11 ώρες το αεροσκάφος προσγειώνεται στο Ισλαμαμπάντ”.

Το γερμανικό περιοδικό περιγράφει τις συναντήσεις Μπέρμποκ με τον Πακιστανό ομόλογό της, την κοινή συνέντευξη τύπου, την επίσκεψη στη γερμανική πρεσβεία, “αλλά αντί να μιλήσει με την ομάδα Task Force για τις βίζες ανεβαίνει στον πάνω όροφο. Κάποια στιγμή κατεβαίνει ο εκπρόσωπος τύπου για να ανακοινώσει στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους μια όχι καλή είδηση” συνεχίζει την περιγραφή ο αρθρογράφος. “Το Airbus A 319 πρόκειται να απογειωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης και να χρησιμοποιήσει τον ίδιο αεροδιάδρομο για το ταξίδι προς την Αθήνα. Η υπουργός πρέπει σε όλη την πτήση να παραμείνει σε απομόνωση στην καμπίνα VIP ακριβώς πίσω από τον θάλαμο διακυβέρνησης του αεροσκάφους …. η προσγείωση στο Βερολίνο προγραμματίζεται απόψε στις 10.00 βράδυ της Τετάρτης. Γιατί και στην επιστροφή χρειάζεται στάση για ανεφοδιασμό. Αυτήν τη φορά στο Ντουμπάι”.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού