Χιλή Covid-19: Ειδικοί προβλέπουν νέα έξαρση των κρουσμάτων

Η ομάδα ανέλυσε δεδομένα του υπουργείου Υγείας, τα οποία δείχνουν κατ’ αυτή ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 58% τις προηγούμενες 14 ημέρες.

Covid-19
Velonastongiaka

Χιλή Covid-19: Η Χιλή αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με νέα κορύφωση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, εκτίμησε ομάδα ειδικών χθες Τρίτη.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πέμπτο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού το τελευταίο διάστημα και «μπορεί να πλησιάζουμε στην κορύφωσή του σε δύο ως τρεις εβδομάδες», επισήμανε ο Φελίπε Ελοριέτα, επικεφαλής ομάδας παρακολούθησης των επιδημιών και των πανδημιών στο Πανεπιστήμιο του Σαντιάγο.

Η ομάδα ανέλυσε δεδομένα του υπουργείου Υγείας, τα οποία δείχνουν κατ’ αυτή ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 58% τις προηγούμενες 14 ημέρες.

«Την περασμένη εβδομάδα είχαμε 8.500 κρούσματα (σ.σ. ημερησίως κατά μέσο όρο). Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να έχουμε 9.000 ως 10.000», σύμφωνα με τον κ. Ελοριέτα, που εκτιμά ότι κατά την κορύφωση του τρέχοντος κύματος, οι μολύνσεις θα είναι περίπου 10.000, αριθμός αρκετά χαμηλότερος απ’ ό,τι σε προηγούμενες εξάρσεις.

Επιπλέον η ομάδα τόνισε ότι καταγράφεται αύξηση των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία από την περασμένη εβδομάδα.

Ως χθες Τρίτη η χώρα της Λατινικής Αμερικής μέτραγε σχεδόν 58.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 (επακριβώς 57.997) επί συνόλου 3,7 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού