Γαλλία: Απεργούν οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ

Σαρλ ντε Γκωλ
Velonastongiaka

Περίπου το ένα τέταρτο των προβλεπόμενων πτήσεων για σήμερα, Πέμπτη, το πρωί στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού ακυρώθηκε εξαιτίας απεργίας του προσωπικού του αεροδρομίου που ζητεί αύξηση των μισθών, σύμφωνα με τον όμιλο “Αεροδρόμια του Παρισιού” (ADP).

Η γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας (DGAC) ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τον αριθμό των πτήσεών τους ανάμεσα στις 07:00 και 14:00 τοπική ώρα, ενώ πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια αντιμετωπίζουν τον τελευταίο καιρό τεράστιες δυσκολίες στη διαχείριση των ταξιδιωτών λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η Air France, η βασική εταιρεία που λειτουργεί στον αερολιμένα Paris-Charles-de-Gaulle, ανακοίνωσε ως εκ τούτου ότι ακύρωσε 85 πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων για αύριο ανταποκρινόμενη στις αξιώσεις της DGAC.

Προβλέπονται επίσης “αλλαγές ωραρίων στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων”, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία διευκρίνισε ότι “οι ενδιαφερόμενοι πελάτες θα ενημερωθούν άμεσα”.

Το σύνολο των συνδικάτων του αεροδρομίου του Ρουασί (CGT, FO, CFDT, CFTC, CFE-CGC, Unsa και SUD) ζήτησε να μετάσχουν στην κινητοποίηση όλοι οι μισθωτοί του κομβικού αερολιμένα με αίτημα αύξηση των αποδοχών κατά 300 ευρώ “άνευ όρων, για όλες και όλους”.

“Παρά την επανάληψη της (εναέριας) κυκλοφορίας και τα κέρδη που αποφέρει, η δουλειά μας δεν αμείβεται στην εύλογη αξία της”, σημειώνουν τα συνδικάτα σε κοινή ανακοίνωσή τους. “Όλα αυξάνονται, εκτός από τους μισθούς μας”, καταγγέλλουν.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού