Νέο βιβλίο Αλογοσκούφη: Το ΔΝΤ ήταν επιλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου – Δεν ήταν αναπόφευκτο

Δεν υπήρχε κανένας λόγος να φύγουμε από τις αγορές αν δεν είχαμε δημιουργήσει οι ίδιοι, εννοώ η κυβέρνηση Παπανδρέου, μια μεγάλη κρίση εμπιστοσύνης που απέκοψε την Ελλάδα από τις μεγάλες αγορές

Αλογοσκούφης
Velonastongiaka

“Το ΔΝΤ στην Ελλάδα το έφερε η κυβέρνηση Παπανδρέου 6 μήνες που ανέλαβε και ήταν επιλογή της να το φέρει”, αναφέρει ο Γιώργος Αλογοσκούφης, αναφέρει μεταξύ άλλων με αφορμή το νέο του βιβλίο.

Πρόκειται για το βιβλίο, “Ιστορικοί Κύκλοι της Ελληνικής Οικονομίας- Από το 1821 έως σήμερα”, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σχετικά με το οποίο μίλησε στη δημόσια ραδιοφωνία ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

Ο κ. Αλογοσκούφης κλήθηκε να σχολιάσει το ότι εάν ρωτήσει κανείς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται κοντά στον κ. Παπανδρέου, ποιος ευθύνεται για την 10ετή οικονομική κρίση, η απάντηση που θα λάβει, είναι στις κυβερνήσεις Καραμανλή.

“Το ΔΝΤ στην Ελλάδα το έφερε η κυβέρνηση Παπανδρέου 6 μήνες που ανέλαβε και ήταν επιλογή της να το φέρει. Καλό θα είναι όλοι, γιατί εγώ πολλές φορές εγώ κάνει αυτοκριτική για τον ρόλο μου στην κυβέρνηση Καραμανλή και για τον ρόλο της κυβέρνησης Καραμανλή, καλό θα είναι να κάνουν αυτοκριτική όλοι όσοι μετείχαν στις κυβερνήσεις από το 1993 και μετά, γιατί η κρίση δεν ήρθε εν μία νυκτί.

Ήρθε ως αποτέλεσμα λαθών που κάναμε στην προετοιμασία για να μπούμε στην ευρωζώνη, ως αποτέλεσμα του εφησυχασμού που δείξαμε αφού μπήκαμε στην ευρωζώνη και ως αποτέλεσμα μεγάλων λαθών που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου, κυρίως το ότι δημιούργησε μια μεγάλη κρίση εμπιστοσύνης. Καλό θα είναι όλοι να δουν και τα δικά τους λάθη. Θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει το ΔΝΤ. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να φύγουμε από τις αγορές αν δεν είχαμε δημιουργήσει οι ίδιοι, εννοώ η κυβέρνηση Παπανδρέου, μια μεγάλη κρίση εμπιστοσύνης που απέκοψε την Ελλάδα από τις μεγάλες αγορές.

Και τόνισε: Μετά το 2010, η Ευρώπη δεν βοήθησε χώρες όπως η Ελλάδα, σημείωσε. Τις απομόνωσε και τις έβαλε σε πάρα πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά μετά την πανδημική κρίση και το πρόγραμμα ανθεκτικότητας και ανάκαμψης που έχει υιοθετήσει η Ε.Ε., οπωσδήποτε μεταφέρονται πόροι προς τις φτωχότερες οικονομίες της περιφέρειας,

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού