Επιβεβαιώθηκε η ύφεση για την βρετανική οικονομία

Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν τον περασμένο μήνα ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 9% τον Απρίλιο, ο ταχύτερος των τελευταίων 40 ετών και ο υψηλότερος από οποιαδήποτε χώρα της G7

βρετανια, υφεση
Velonastongiaka

Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου συρρικνώθηκε τον Απρίλιο, αφότου κατέγραψε στασιμότητα τους δύο προηγούμενους μήνες, με τα στοιχεία να δείχνουν τον αντίκτυπο της αύξησης των τιμών στις δαπάνες των νοικοκυριών και στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, παρότι οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο 0,1%.

Οπως σημειώνουν οι Financial Times, τα στοιχεία του Απριλίου επιβεβαιώνουν ότι η οικονομική ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ανακοπεί, καθώς έχουν καταγραφεί ήδη δύο μήνες χωρίς ανάπτυξη εν μέσω του χειρότερου συνδυασμού ανόδου των τιμών και έλλειψης οικονομικής επέκτασης από τη δεκαετία του 1970.

Η στερλίνα υποχώρησε 0,4% έναντι του δολαρίου στις συναλλαγές στο Λονδίνο.

Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν τον περασμένο μήνα ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 9% τον Απρίλιο, ο ταχύτερος των τελευταίων 40 ετών και ο υψηλότερος από οποιαδήποτε χώρα της G7.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού