Μελανσόν: Γίναμε για άλλη μια φορά ηγετική πολιτική δύναμη – Nικήσαμε την ακροδεξιά

Για τη συγκίνηση που αισθάνθηκε το βράδυ της Κυριακής, ο Μελανσόν έκανε λόγο για «γεύση ευτυχίας».

Μελανσόν
Velonastongiaka

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien που δημοσιεύτηκε σήμερα ο επικεφαλής της συμπαράταξης των κομμάτων της αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν άσκησε δριμεία κριτική στον Εμανούελ Μακρόν.

«Βλέπω πρώτα ότι, για τρεις ημέρες, ο Εμανουέλ Μακρόν έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι εκτός Γαλλίας. Επί τρεις μέρες λοιπόν δεν θα υπάρχει πλέον πιλότος στην παράταξη του» είπε ο Μελανσόν για τον οποίο ο αρχηγός του κράτους, «αφού αναισθητοποίησε την εκστρατεία αρνούμενος οποιαδήποτε συζήτηση, βλέπει τον δεύτερο γύρο ως «τυπική διαδικασία».

Για τις επιθέσεις της κυβέρνησης στο οικονομικό σκέλος του προγράμματός του ο Μελανσόν είπε: «Δεν θα διστάσουμε να αμφισβητήσουμε τον Εμανουέλ Μακρόν για τον κρυφό προϋπολογισμό του. Μας επικρίνει ότι θέλουμε να ξοδέψουμε πάρα πολλά, αλλά έχει δεσμευτεί στην Ευρώπη να μειώσει το έλλειμμα της χώρας στο 3%, που αντιπροσωπεύει 80 δισ. ευρώ».

Όσο για τη συγκίνηση που αισθάνθηκε το βράδυ της Κυριακής, ο Μελανσόν έκανε λόγο για «γεύση ευτυχίας».

«Κατάλαβα, ξαφνικά, ότι τα κατάφερα. Καθώς μιλούσα, ο λαιμός μου σφίχτηκε. Γίναμε για άλλη μια φορά ηγετική πολιτική δύναμη, νικήσαμε την ακροδεξιά και επιστρέψαμε από το τίποτα, από τις κατακόμβες. Και αυτό είναι μη αναστρέψιμο αν ξέρουμε το τι να κάνουμε» κατέληξε ο Μελανσόν.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού