Κουτσούμπας: Ο πιο επικίνδυνος ιός είναι ο καπιταλισμός

«Όταν αναφερόμαστε στη «δύση του καπιταλισμού», έχουμε στο νου μας ένα κοινωνικοοικονομικό σύστημα που έχει προ πολλού σαπίσει και που η ανάπτυξή του προϋποθέτει την ένταση της εκμετάλλευσης της σύγχρονης εργατικής τάξης και μάλιστα σε όλες τις πτυχές που καθορίζουν τους όρους αναπαραγωγής της εργατικής της δύναμης, της ίδιας της ζωής της»

Κουτσούμπας
Velonastongiaka

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του απόψε σε εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, «Πανδημία COVID-19: Ο καπιταλισμός στη Δύση του», στο Πάρκο Ευαγγελισμού τόνισε ότι μέσα από τα 10 άρθρα της έκδοσης, «αναδεικνύονται με εύστοχο και επιχειρηματολογημένο τρόπο οι επιστημονικές, ιδεολογικές και πολιτικές πλευρές της αντιπαράθεσης την περίοδο της πανδημίας, με ένα σύστημα που κυριολεκτικά «σκοτώνει». Αφού στην πραγματικότητα, ο πιο μεγάλος και επικίνδυνος ιός είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός».

Σημείωσε ότι αυτό «δεν ισχύει μόνο για την πανδημία, ισχύει για ό,τι βιώνει ο λαός μας. Από την ακρίβεια, η οποία δεν «έπεσε από τον ουρανό», αλλά είναι συνέπεια του ίδιου του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, μέχρι τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της χώρας μας, η οποία έχει απογειωθεί».

«Κι αυτή η εμπλοκή στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ δεν μας θωρακίζει απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας, όπως κοροϊδεύει η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία όπως και οι προηγούμενες, έχουν αναγορεύσει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε δήθεν εγγυητή και παράγοντα σταθερότητας. Aυτούς δηλαδή, που «κάνουν πλάτες» στην επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας» πρόσθεσε.

«Όταν αναφερόμαστε στη «δύση του καπιταλισμού», έχουμε στο νου μας ένα κοινωνικοοικονομικό σύστημα που έχει προ πολλού σαπίσει και που η ανάπτυξή του προϋποθέτει την ένταση της εκμετάλλευσης της σύγχρονης εργατικής τάξης και μάλιστα σε όλες τις πτυχές που καθορίζουν τους όρους αναπαραγωγής της εργατικής της δύναμης, της ίδιας της ζωής της» είπε ο Δ. Κουτσούμπας τονίζοντας στη συνέχεια:

«Αυτό ακριβώς εκφράστηκε την περίοδο της πανδημίας με τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, σε υποδομές, σε τεχνικά μέσα και υγειονομικό υλικό στις δημόσιες μονάδες υγείας. Με διαμόρφωση των «πρωτοκόλλων» αντιμετώπισης της πανδημίας με τέτοιον τρόπο, που είχαν εμφανή τη σφραγίδα των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, προκειμένου στα διάφορα μέτρα που παίρνονταν, να κυριαρχεί η περιβόητη «ατομική ευθύνη». Και στην κρατική ευθύνη φυσικά, να κυριαρχεί η προστασία της καπιταλιστικής οικονομίας, της κερδοφορίας των λίγων».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού