ΝΑΤΟ-Ομάδα Επαφής για την Ουκρανία: Ο στρατιωτικός εξοπλισμός του Κιέβου επί τάπητος

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε επίσης ότι οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεσμεύονται να συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία τον στρατιωτικό εξοπλισμό που χρειάζεται για να επικρατήσει, συμπεριλαμβανομένων βαρέων όπλων και συστημάτων μεγάλης εμβέλειας

ΝΑΤΟ
Velonastongiaka

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συμμετείχε σε συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην έδρα του ΝΑΤΟ για να συζητηθούν οι επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ηγεσία και τον συντονισμό τους και χαιρέτισε τις νέες ανακοινώσεις των Συμμάχων του ΝΑΤΟ για υποστήριξη στην Ουκρανία.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε επίσης ότι οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεσμεύονται να συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία τον στρατιωτικό εξοπλισμό που χρειάζεται για να επικρατήσει, συμπεριλαμβανομένων βαρέων όπλων και συστημάτων μεγάλης εμβέλειας. «Το ΝΑΤΟ ως οργανισμός εντείνει επίσης την υποστήριξή του», είπε, σημειώνοντας ότι οι Σύμμαχοι θα συμφωνήσουν για ένα νέο ολοκληρωμένο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης. Αυτό θα βοηθήσει την Ουκρανία μακροπρόθεσμα να μεταβεί από τη σοβιετική εποχή στον σύγχρονο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ και να ενισχύσει τη διαλειτουργικότητα με το ΝΑΤΟ, αναφέρει η ανακοίνωση της Συμμαχίας.

Αυτή ήταν η τρίτη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας για τον συντονισμό της βοήθειας προς την Ουκρανία.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού