Δένδιας: Συμμετέχει σήμερα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί σε άτυπο πρόγευμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, Peter Maurer,

Velonastongiaka

Σήμερα, Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ που θα λάβει χώρα στο Λουξεμβούργο.

Πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί σε άτυπο πρόγευμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, Peter Maurer, με τον οποίο αναμένεται να συζητηθεί η δράση του Ερυθρού Σταυρού στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στο Κέρας της Αφρικής και στην Αίγυπτο και θα ανταλλάξουν απόψεις με τον Αιγύπτιο ομόλογό τους Sameh Shoukry στο πλαίσιο άτυπου γεύματος εργασίας.

Υπό το λήμμα «Τρέχουσες Υποθέσεις» αναμένεται να εξετασθούν πρόσφατες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων της ΕΕ με χώρες του Κόλπου και με την Ιορδανία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να ενημερώσει, υπό αυτό το λήμμα, για την συνεχιζόμενη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας και προκλητικότητας.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει τους ομολόγους του σχετικά με την πρόσφατη περιοδεία του στα Δυτικά Βαλκάνια και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), η οποία έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη (10 Ιουνίου 2022).

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού