“Φωνάζει” η δύση ότι χρεοκόπησε η Ρωσία, αλλά το ρούβλι πανίσχυρο ενισχύεται

Το ρούβλι ενισχύθηκε κατά 0,9% έναντι του δολαρίου στα 52,93, αφού διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουνίου 2015 στα 52,5750 στο Χρηματιστήριο της Μόσχας

ρουβλι
Velonastongiaka

“Φωνάζει” η δύση ότι χρεοκόπησε η Ρωσία, αλλά το ρούβλι πανίσχυρο ενισχύεται.

Συγκεκριμένα, σε υψηλό επταετίας διαμορφώνεται το ρούβλι, παρ’ όλη την αρνητική επίπτωση των δυτικών δηλώσεων ότι η Ρωσία τελεί σε καθεστώς αθέτησης πληρωμών στα διεθνή ομόλογά της, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

Ο Λευκός Οίκος και ο οίκος αξιολόγησης Moody’s ανέφεραν ότι η Ρωσία έχει χρεοκοπήσει καθώς οι κυρώσεις έχουν ουσιαστικά αποκόψει τη χώρα από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Αλλά το Κρεμλίνο, το οποίο έχει χρήματα για να κάνει πληρωμές από τα έσοδα από το πετρέλαιο και το αέριο, έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς και κατηγόρησε τη Δύση ότι την οδηγεί σε μια τεχνητή στάση πληρωμών, καθώς τα capital controls και οι φόροι στο τέλος του μήνα αντιστάθμισαν τις απώλειες από τις δυτικές κυρώσεις.

Το ρούβλι ήταν 0,9% ισχυρότερο έναντι του δολαρίου στα 52,93, αφού διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουνίου 2015 στα 52,5750 στο Χρηματιστήριο της Μόσχας.

Το ρούβλι σημειώνει άνοδο 0,8% έναντι του ευρώ και διαμορφώνεται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο πολέμου σε σχέση με πριν την εισβολή στην Ουκρανία.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού