Ισπανία: Ρεκόρ 37 ετών για τον πληθωρισμό

Παρά τα μέτρα που λαμβάνει η ισπανική κυβέρνηση για το έλεγχο των τιμών στην ενέργεια, ο πληθωρισμός στη χώρα διαμορφώθηκε στο 10,2% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 37 χρόνια

ισπανια πληθωρισμος
Velonastongiaka

Παρά τα μέτρα που λαμβάνει η ισπανική κυβέρνηση για το έλεγχο των τιμών στην ενέργεια, ο πληθωρισμός στη χώρα διαμορφώθηκε στο 10,2% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 37 χρόνια, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της ισπανικής εθνικής στατιστικής υπηρεσίας INE.

Εάν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την INE, «θα σηματοδοτούν αύξηση της τάξης της μιάμιση μονάδας» μέσα σε ένα μήνα, όταν ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 8,7%.

Η INE επισημαίνει ότι αυτή η εξέλιξη οφείλεται κυρίως στην άνοδο των τιμών των καυσίμων, που ήταν υψηλότερη τον Ιούνιο σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021, καθώς και των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών, σε σύγκριση με τη σταθερότητα τιμών που καταγράφηκε το προηγούμενο έτος. Επίσης, διαπιστώθηκε αύξηση των τιμών των ξενοδοχείων, των καφέ και των εστιατορίων.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού