Ιταλία: Συνάντηση Ντράγκι-προέδρου Ματαρέλα για την πολιτική σταθερότητα

Aντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία της ιταλικής πολυκομματικής κυβέρνησης και η ένταση που προέκυψε τις τελευταίες ώρες με το Κίνημα Πέντε Αστέρων

Ντράγκι Ματαρέλα
Velonastongiaka

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα. Σύμφωνα με τον Τύπο, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία της ιταλικής πολυκομματικής κυβέρνησης και η ένταση που προέκυψε τις τελευταίες ώρες με το Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Αργότερα είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Μάριο Ντράγκι με τον επικεφαλής των “πεντάστερων” Τζουζέπε Κόντε, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές και να συνεχιστεί απρόσκοπτα, το έργο της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη ένταση οφείλεται σε δηλώσεις του Ιταλού κοινωνιολόγου Ντομένικο Ντε Μάζι, βάσει των οποίων ο Μάριο Ντράγκι φέρεται να ζήτησε από τον ιδρυτή του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο να απομακρύνει τον Τζουζέπε Κόντε από την ηγεσία του κινήματος. Συνεργάτες του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού διέψευσαν ότι πραγματοποιήθηκε ποτέ μια τέτοια παρέμβαση, αλλά ο Κόντε χθες, Τετάρτη, έκανε λόγο για ένα “πολύ σοβαρό συμβάν”.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού