Ισπανία – Ο Σάντσεθ σπάει τα ταμπού: Επιβάλει προσωρινούς φόρους σε τράπεζες και εταιρίες ενέργειας

Η κυβέρνηση αναμένεται να συγκεντρώσει 2 δισεκ. ευρώ τον χρόνο το 2023 και το 2024 από τον φόρο στα έκτακτα κέρδη που θα έχουν οι εταιρίες ενέργειας φέτος και την επόμενη χρονιά, ενώ ο φόρος στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα εισφέρει 1,5 δισεκ. ευρώ σε έσοδα κατ’ έτος, δήλωσε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο

Velonastongiaka

Η Ισπανία θα επιβάλει προσωρινούς φόρους σε εταιρίες ενέργειας και σε τράπεζες που αναμένεται να εισφέρουν έσοδα 7 δισεκ. ευρώ το 2023-2024 και να βοηθήσουν τους Ισπανούς να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας και τον πληθωρισμό, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Η κυβέρνηση αναμένεται να συγκεντρώσει 2 δισεκ. ευρώ τον χρόνο το 2023 και το 2024 από τον φόρο στα έκτακτα κέρδη που θα έχουν οι εταιρίες ενέργειας φέτος και την επόμενη χρονιά, ενώ ο φόρος στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα εισφέρει 1,5 δισεκ. ευρώ σε έσοδα κατ’ έτος, δήλωσε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο.

Οι μετοχές των τραπεζών, όπως της Sabadell και της Caixabank, σημείωσαν πτώση έως 8% ύστερα από την ανακοίνωση.

Ο Σάντσεθ δήλωσε ότι ο πληθωρισμός, που σε μεγάλο βαθμό προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ισπανία, παρομοιάζοντάς τον με «σοβαρή ασθένεια της οικονομίας μας που φτωχοποιεί τους πάντες, ιδιαίτερα τους πλέον ευάλωτους».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού