Αμηχανία σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με τη μετάθεση των εκλογών

Η αλλαγή του βασικού χρονοδιαγράμματος για τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, εκτός του ότι αιφνιδίασε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έχει δημιουργήσει  στα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης ένα κενό πολιτικής γραμμής, από το οποίο ανεπιτυχώς ως αυτή τη στιγμή προσπαθούν ννα διαφύγουν

Εκλογές -σενάριο εκλογών
Velonastongiaka

Ειδικού συνεργάτη

Με φανερή αμηχανία υποδέχτηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τη μετάθεση των εκλογών για το τέλος της 4ετίας, που ανακοίνωσε τις τελευταίες μέρες ο πρωθυπουργός, εγκαταλείποντας το βασικό ως τότε σενάριο για πρόωρες εκλογές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Όπως μεταφέρoυν υψηλόβαθμες έγκυρες πηγές από τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, η αλλαγή του βασικού χρονοδιαγράμματος για τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, εκτός του ότι αιφνιδίασε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έχει δημιουργήσει  στα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης ένα κενό πολιτικής γραμμής, από το οποίο ανεπιτυχώς ως αυτή τη στιγμή προσπαθούν να διαφύγουν.

Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνεται από πραγματικά ογκώδεις ανοιχτές συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά αυτές επειδή σχεδιάστηκαν με το σενάριο μιας ακήρυχτης προεκλογικής εκστρατείας, μοιάζουν να είναι εκτός κλίματος. Η ίδια εικόνα επισφραγίζεται όμως και από προφανώς άκαιρες αναφορές του Ν. Ανδρουλάκη, όπως η τελευταία του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ότι δεν θα υποδείξει υπουργούς από την παλιά φρουρά του κόμματός του, σε περίπτωση τυχόν συμμετοχής του σε κυβέρνηση συνεργασίας με άλλο κόμμα μετεκλογικά, ενώ οι εκλογές πια έχουν πάει πίσω.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  και για τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης η αναπροσαρμογή της τωρινής γραμμής τους από τη διάταξη σε προεκλογική γραμμή σε αντιπολίτευση υπό την παράταση της διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα έτος επί πλέον, είναι σαν να μετέτρεψε  έναν αγώνα ταχύτητας που ήδη διέτρεχαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε δρόμο ημιαντοχής.

Τούτη την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα τυχόν μέτρα αναπροσαρμογής που θα ακολουθήσουν τα δύο κόμματα για να επανασυνδεθούν με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Από μεριάς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μάλιστα, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος που κλήθηκε να σχολιάσει τα παραπάνω δήλωσε ότι το καλύτερο που θα είχαν να κάνουν και οι δύο θα ήταν να προσεγγίσουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα την προοπτική της μετεκλογικής συνεργασίας τους, για την οποία -όπως το ίδιο στέλεχος ανέφερε- ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν εσχάτως και οι Βρυξέλλες.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού