Ο επόμενος σκόπελος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πολλά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πια ότι το στοίχημα της επανεκλογής τους στις παρούσες συνθήκες δεν θα κριθεί στις πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής, αλλά στις δεύτερες εκλογές που θα διεξαχθούν με ενισχυμένη αναλογική.

ΝΔ
Velonastongiaka

Ειδικού συνεργάτη

Το Μέγαρο Μαξίμου ήδη βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας για να προετοιμαστεί ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ξεπεράσει το επόμενο μεγάλο εμπόδιο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει. Όπως μεταφέρουν έγκυρες πηγές, οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη θεωρούν δεδομένο και αναπόφευκτο ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός θα βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα, αφού ακόμη και από ισχυρούς κύκλους μέσα στη ΝΔ θα τεθεί θέμα πρόωρων εκλογών μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ώστε ο ίδιος και το κυβερνών κόμμα να αποφύγουν την καταστρεπτική για τους ίδιους περίοδο του επόμενου χειμώνα, που προδιαγράφεται εφιαλτικός.

Παρ ό,τι οι ισχυροί κύκλοι εντός της ΝΔ που θα ασκήσουν αφόρητες πιέσεις για τις πρόωρες εκλογές θα προβάλλουν για το αίτημα τους την αιτολογία ότι μόνο αποφεύγοντας τον ερχόμενο χειμώνα θα διασωθεί η παραταξιακή επιρροή, αλλιώς ο κίνδυνος εκλογικής ρευστοποίησης της ΝΔ θα γίνει το πιθανότερο σενάριο, το κίνητρο πίσω απ’ αυτές τις πιέσεις είναι να αποχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την κυβέρνηση και την ηγεσία, χωρίς το κόμμα να υποχρεωθεί σε εκτεταμένες απώλειες. Εδώ και 2-3 μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται τελειωμένη υπόθεση ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη του κόμματος αλλά σε ευρεία κομματικά κοινά, που πιέζονται ασφυκτικά από τις ισχυρές αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης.

Η προσπάθεια αυτού του κύκλου στελεχών και κομματικών δυνάμεων να απαλλαγεί η ΝΔ από της σημερινή ηγεσία της χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλει βαρύ κόστος, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με το Μέγαρο Μαξίμου να γνωρίζει καλά αυτές τις κινήσεις, τις οποίες μάλιστα ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του προσπάθησαν ήδη να αντιπαρέλθουν με την απόφαση του πρωθυπουργού να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη για πρόωρες εκλογές. (Κάτι για το οποίο η παρούσα στήλη έχει ήδη ενημερώσει).

Από την άλλη πλευρά στο πλάι του Κυριάκου Μητσοτάκη στέκεται μεγάλο μέρος της της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, τα μέλη της οποίας γνωρίζουν ότι οποτεδήποτε κι αν γίνουν εκλογές, τουλάχιστον 50 βουλευτές δεν θα επανεκλεγούν. Και στο σημείο αυτό όμως τελευταία εμφανίζεται απροθυμία στήριξης του πρωθυπουργού, αφού πολλά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πια ότι το στοίχημα της επανεκλογής τους στις παρούσες συνθήκες δεν θα κριθεί στις πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής, αλλά στις δεύτερες εκλογές που θα διεξαχθούν με ενισχυμένη αναλογική. Άλλα για να ευνοηθούν και να επανεκλεγούν σημερινοί βουλευτές του κόμματος με τη δεύτερη κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής, θα πρέπει η ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα, κάτι που μοιάζει όλο και πιο απίθανο όσο παρατείνεται η πρωθυπουργία Κυριάκου Μητσοτάκη και η κυβέρνησή του διαχειριστεί τον εφιαλτικό χειμώνα που ακολουθεί.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού