ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και παρακολουθήσεις

Οι συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένουν με αγωνία τα ευρήματα ποιοτικής έρευνας που γίνεται αυτή την ώρα ανάμεσα σε στελέχη του κόμματος σχετικά με το ζήτημα των συνεργασιών.

πασοκ κιναλ
Velonastongiaka

Ειδικού συνεργάτη

Εκτός από το αντικειμενικό επικοινωνιακό όφελος που αποκομίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την υπόθεση των παρακολουθήσεων με ξεχωριστή περίπτωση ανάμεσά τους την περίπτωση του τηλεφώνου του προέδρου του κόμματος, το ζήτημα έχει φέρει στην επιφάνεια και εσωτερικές διαφορές που προϋπήρχαν αλλά τώρα εκδηλώνονται πιο ανοιχτά. Μάλιστα, αν δεν υπήρχε το γενικό κλίμα χαλάρωσης λόγω του Αυγούστου, έγκυρες κομματικές πηγές εκτιμούν και αναφέρουν ότι οι διαφορές μέσα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα ερχόντουσαν στην επιφάνεια με πολύ πιο έντονο τρόπο.

Η αναζήτηση της ισορροπίας ανάμεσα στη διαφύλαξη του κύρους του Νίκου Ανδρουλάκη και της ανάγκης να υπηρετηθεί η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης χωρίς να ευνοείται ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το στοίχημα που εκτός από τη διατήρηση της ενότητας του κόμματος η ηγεσία του καλείται να κερδίσει. Ένα στοίχημα, που κρίνεται δύσκολο από τους συνεργάτες του προέδρου, όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, ιδίως επειδή η φιλικά διακείμενη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη πτέρυγα έχει διαμηνύσει ότι δεν θα δεχτεί ούτε συνεργασία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για οποιοδήποτε λόγο και με οποιοδήποτε τρόπο, αλλ’ ούτε και χτυπήματα στον πρωθυπουργό  που θα έθεταν σε κίνδυνο την ηγεσία του. Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, αυτή η φιλικά διακείμενη προς το Μέγαρο Μαξίμου κομματική πτέρυγα έχει επενδύσει τα πάντα στη συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν είναι διατεθειμένη να τα χάσει όλα μέσα σε λίγες μέρες, χωρίς να έχει καν παίξει το χαρτί της άσκησης πιέσεων για μετεκλογικές συνεργασίες με τη ΝΔ.

Από την άλλη πλευρά, η πτέρυγα υπό τον Γ. Παπανδρέου τηρεί σιωπή στήριξης του Ν. Ανδρουλάκη στα πλαίσια του modus vivendi που έχει συμφωνηθεί με τη νέα ηγεσία, παράλληλα όμως εχει στείλει μηνύματα πως στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την υπόθεση των παρακολουθήσεων η «ουδετερότητα» που ως σήμερα έχει δείξει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις σχέσεις του με τα δύο μεγαλα κόμματα εξουσίας δεν είναι βιώσιμη γραμμή για το κόμμα από ‘δω και πέρα.

Οι συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένουν με αγωνία τα ευρήματα ποιοτικής έρευνας που γίνεται αυτή την ώρα ανάμεσα σε στελέχη του κόμματος σχετικά με το ζήτημα των συνεργασιών. Ως τις 20 Αυγούστου με εφόδια τα ευρήματα αυτής της μέτρησης θα διαμορφωθεί η τελική γραμμή του κόμματος, που θα εκφραστεί στη συζήτηση που πρόκειται να γίνει λίγο αργότερα στη βουλή. Ταυτόχρονα, αναμένονται με ενδιαφέρον τα ευρήματα του επόμενου γύρου ποσοτικών μετρήσεων, με την προσοδοκία ότι το κόμμα θα πετύχει την ανακοπή της πτωτικής τάσης που καταγράφεται τελευταία για την επιρροή του και, γιατί όχι, της ενίσχυσής του.

Τέλος, κομματικοί κύκλοι εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχει κοινοβουλευτικό λόγο σε τόσο κρίσιμες για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνθήκες και αναζητούν τρόπους μετριασμού των επιπτώσεων αυτης της δυσκολίας. Στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση για εβδομαδιαίο μπρίφινγκ του Νίκου Ανδρουλάκη με τους δημοσιογράφους στη βουλή καθώς και για γύρο συνεντεύξεων σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης, πρόταση που μέχρι τα τέλη του Αυγούστου θα διαφανεί αν θα υιοθετηθεί ή όχι.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού