Ανεκδιήγητος Μηταράκης: Η Τουρκία έσπρωξε με απειλή βίας τους 38 μετανάστες σε ελληνικό έδαφος

Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως από τις καταθέσεις τους προκύπτει ότι σπρώχθηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές αρχές, με την τουρκική ακτοφυλακή να τους φέρνει στην όχθη του Έβρου "και με απειλή χρήσης βίας, τους πίεσε να έρθουν προς την Ελλάδα"

Μηταράκης
Velonastongiaka

Η Τουρκία υπό την απειλή βίας πίεσε τους 38 μετανάστες στον Έβρο να έρθουν προς την Ελλάδα κατήγγειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης που επισκέφθηκε την περιοχή.

Ειδικότερα, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως από τις καταθέσεις τους προκύπτει ότι σπρώχθηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές αρχές, με την τουρκική ακτοφυλακή να τους φέρνει στην όχθη του Έβρου “και με απειλή χρήσης βίας, τους πίεσε να έρθουν προς την Ελλάδα”.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ακόμα ότι οι τουρκικές αρχές τους συνέλαβαν επίσημα και δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, όπως δεσμεύεται η Τουρκία να κάνει από το Διεθνές Δίκαιο.

Για το πεντάχρονο παιδί που έχασε τη ζωή του, ο υπουργός τόνισε πως το τραγικό περιστατικό συνέβη σε τουρκικό έδαφος και πως η ελληνική πλευρά θα κινηθεί μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθρούς Ημισελήνου, “ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να έρθει να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά της”.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού