Συζητήσεις Ελλάδας-Αιγύπτου-Σ. Αραβίας για κοινή διεκδίκηση του Μουντιάλ 2030

«Οι τρεις χώρες εργάζονται σκληρά... ο φάκελος της διοργάνωσης βρίσκεται υπό μελέτη»

Velonastongiaka

Την πρόθεση της Αιγύπτου να καταθέσει, από κοινού με την Ελλάδα και τη Σαουδική Αραβία, υποψηφιότητα για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2030, επιβεβαίωσε σήμερα (9/9) εκπρόσωπος του Υπουργείου Αθλητισμού και Νεότητας της αφρικανικής χώρας.

«Οι τρεις χώρες εργάζονται σκληρά… ο φάκελος της διοργάνωσης βρίσκεται υπό μελέτη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μοχάμεντ Φαουζί, στο τηλεοπτικό δίκτυο “DMC”, εκφράζοντας παράλληλά την πεποίθηση ότι η Αίγυπτος θα είναι μία από τις καλύτερες διοργανώτριες χώρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σημειώνεται ότι στην κοινή υποψηφιότητα των τριών χωρών αναφέρεται εκτενώς χθεσινό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας “Times”, επικαλούμενο πηγές από τη Σαουδική Αραβία. Στο ρεπορτάζ αυτό, μάλιστα, υποστηρίζεται ότι η αραβική χώρα θα είναι ο βασικός «άξονας» της υποψηφιότητας και ότι μάλιστα σκοπεύει να συνεισφέρει οικονομικά στην κατασκευή των απαραίτητων υποδομών σε Ελλάδα και Αίγυπτο.

Από ελληνικής πλευράς, δεν γίνεται κάποιο σχόλιο για το ενδεχόμενο διεκδίκησης του Μουντιάλ.

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, το οποίο θα σηματοδοτήσει τη συμπλήρωσε ενός αιώνα από την έναρξη του θεσμού, έχει κατατεθεί ως τώρα η κοινή υποψηφιότητα τεσσάρων χωρών της Νότιας Αμερικής (Ουρουγουάη, Αργεντινή, Χιλή και Παραγουάη), καθώς και κοινή υποψηφιότητα των δύο χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου (Ισπανία-Πορτογαλία), την οποία στηρίζει η UEFA.

Η ανάθεση της διοργάνωσης από τη FIFA αναμένεται να γίνει εντός του 2024.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού