Ελλάδα-κορωνοϊός: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα παραλλαγής “Κένταυρος”

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του EOΔΥ, από τις 22 Ιουλίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου εξετάστηκαν 664 δείγματα, έπειτα από τυχαία επιλογή. Σε όλα απομονώθηκε στέλεχος Όμικρον και μεταξύ αυτών σε ένα εντοπίστηκε η υποπαραλλαγή της ΒΑ.2 (ΒΑ.2.75.2)

παραλλαγή Κένταυρος
Velonastongiaka

Tο πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της παραλλαγής Κένταυρος στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, μετεδωσε το iatronet.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του Οργανισμού, από τις 22 Ιουλίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου εξετάστηκαν 664 δείγματα, έπειτα από τυχαία επιλογή. Σε όλα απομονώθηκε στέλεχος Όμικρον και μεταξύ αυτών σε ένα εντοπίστηκε η υποπαραλλαγή της ΒΑ.2 (ΒΑ.2.75.2).

Η παραλλαγή BA.2.75 ή Κένταυρος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία στις αρχές Μαΐου. Από τότε, έχει ανιχνευθεί σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Γερμανίας και του Καναδά.

Εκτός από την προφανή ταχεία ανάπτυξή της και την ευρεία γεωγραφική της εξάπλωση, οι ιολόγοι έχουν θορυβηθεί από τον τεράστιο αριθμό των επιπλέον μεταλλάξεων που περιέχει η BA.2.75, σε σχέση με την BA.2, από την οποία είναι πιθανό να έχει εξελιχθεί.

Μια σειρά μελετών έχει δείξει ότι οι δύο παραλλαγές (Όμικρον 5 και Κένταυρος) έχουν περίπου παρόμοιες ικανότητες να αποφεύγουν την ανοσία που παρέχεται από τη μόλυνση και τον εμβολιασμό.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού