Μέγαρο Μαξίμου: Ανάμικτα αισθήματα από τη ΔΕΘ

Για την προσγείωση από την αρχικά συγκρατημένη αισιοδοξία σε μια σχετική απογοήτευση, όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, ευθύνονται τα αρνητικά για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, που αποδεικνύονται πιο επίμονα απ’ όσο είχαν εκτιμήσει τα στελέχη του μεγάρου Μαξίμου.

Μητσοτάκης
Velonastongiaka

Ειδικού συνεργάτη

Η οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια του πρωθυπουργικού επιτελείου να ξεπεραστεί το σοκ από την υπόθεση των παρακολουθήσεων με τον επικοινωνιακό καταιγισμό μηνυμάτων από την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, περιστασιακά και μόνο πέτυχε τον σκοπό της, όπως αναγνωρίζουν στελέχη του μεγάρου Μαξίμου. Αυτό μεταφέρουν έγκυρες κυβερνητικές πηγές, αποτιμώντας ό,τι συνέβη τις περασμένες μέρες στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκρατημένη ικανοποίηση των πρώτων ωρών αντικαταστάθηκε σιγά-σιγά από την αίσθηση μιας περιορισμένης απόδοσης της μεγάλης προσπάθειας των συνεργατών του πρωθυπουργού, να καλύψουν την πολιτική επικαιρότητα με τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ψυχραιμότερα στελέχη του μεγάρου Μαξίμου συνιστούσαν υπομονή, καθώς η πραγματική επικοινωνιακή επίδραση των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες, όταν θα προκύψουν τα πρακτικά αποτελέσματα σε κάθε οικογένεια.

Για την προσγείωση από την αρχικά συγκρατημένη αισιοδοξία σε μια σχετική απογοήτευση, όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, ευθύνονται τα αρνητικά για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, που αποδεικνύονται πιο επίμονα απ’ όσο είχαν εκτιμήσει τα στελέχη του μεγάρου Μαξίμου. Επίσης, προβληματισμό προκαλεί και η κακή και ελάχιστα πειστική εικόνα της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο, όπου το θέμα των παρακολουθήσεων φαίνεται να είναι ένα από τα μεγάλα θέματα ενδιαφέροντος των ευρωβουλευτών, που θα απασχολήσει για καιρό την ευρωπαϊκή επικαιρότητα με τις συνακόλουθες συνέπειες για την ελληνική πολιτική σκηνή.

Ενδιαφέρον έχει και η αποστροφή ενός στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο οποίος αποδίδει τη μέτρια επικοινωνιακή απόδοση των εξαγγελιών της Θεσσαλονίκης στη χείριστη διαχείρισή τους από μεριάς του Χρ. Σταικούρα. «Μ’ έναν επικοινωνιακά προβληματικό υπουργό Οικονομικών δεν καις το πιο δυνατό χαρτί σου, στην προσπάθεια να ανατρέψεις τη ζημιά από τις παρακολουθήσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά το ίδιο μέλος του στενού πρωθυπουργικού επιτελείου, συνιστώντας τις επόμενες προσπάθειες ανόρθωσης του τρωθέντος κύρους του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανατίθεται αποκλειστικά στον επικοινωνιακό μηχανισμό του μεγάρου Μαξίμου.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού