Δεν αποσύρεται (ώσπου να φύγει) η πανεπιστημιακή αστυνομία από το ΑΕΙ – Κουτσουρμένες αρμοδιότητες

"...η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια..."

πανεπιστημιακή αστυνομία
Velonastongiaka

Σύμφωνα με πληροφορίες σε μερίδα του Τύπου σοβαρά προβλήματα διαπιστώνει η κυβέρνηση στη συνέχιση λειτουργίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας, χωρίς σοβαρή αναθεώρηση των όρων δράσης της εμέα στα ΑΕΙ.

Πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι κατά την σύσκεψη της ΕΛΑΣ με τις πρυτανικές αρχές τεσσάρων ΑΕΙ και αφού είχαν σημειωθεί πρωτοφανείς επιθέσεις των ΜΑΤ στους φοιτητές, διαπιστώθηκε ότι στα πανεπιστημιακά ιδρύματα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δεν υπάρχουν οι «τεχνικές προϋποθέσεις» ώστε να συνεχιστούν οι περιπολίες.

Φυσικά η ίδια η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει τίποτα και απλά σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για σχέδια ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού