Προσφυγή δικηγόρων στον Άρειο Παγο για έκθεση σε κίνδυνο κατά της ζωής κατά συρροή, λόγω της λίστας αναμονής για χειρουργείο 3.000 παιδιών, στο Παίδων “Αγία Σοφία

Tο υπουργείο Υγείας ήταν απολύτως ενήμερο για το πρόβλημα και με έγγραφες αναφορές και είναι υπόλογοι καθώς θα έπρεπε να έχουν λύσει το πρόβλημα. «Όταν δεν βρίσκεις αναισθησιολόγους, τους επιτάσσεις»

Velonastongiaka

Δικηγόροι αποφάσισαν να προσφύγουν στον Άρειο Πάγο καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά όσον αφορά στη λίστα ντροπής με τα 3.000 παιδάκια που περιμένουν να χειρουργηθούν.

Μιλώντας στο OPEN ο δικηγόρος Αγαμέμων Τάτσης, ανέφερε ότι η μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς υπάρχει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής κατά συρροή.

Όπως είπε ο Αγαμέμνων Τάτσης, το υπουργείο Υγείας ήταν απολύτως ενήμερο για το πρόβλημα και με έγγραφες αναφορές και είναι υπόλογοι καθώς θα έπρεπε να έχουν λύσει το πρόβλημα. «Όταν δεν βρίσκεις αναισθησιολόγους, τους επιτάσσεις» ανέφερε ο δικηγόρος επισημαίνοντας ότι δεν αφορά τους χιλιάδες γονείς που αγωνιούν πώς θα βρεθούν αναισθησιολόγοι.

Ο Αγαμέμνων Τάτσης επεσήμανε ότι ακριβώς εξαιτίας της πανδημίας θα έπρεπε, ήδη, να έχουν ενισχυθεί όλοι οι δημόσιοι φορείς υγείας ενώ άφησε ευθέως αιχμές για το πώς προέκυψε το πρόβλημα λέγοντας χαρακτηριστικά «εκτός εάν ο στόχος είναι να ενισχυθούν τα ιδιωτικά παιδιατρικά κέντρα».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού