100.000 Ρώσοι έχουν περάσει τα σύνορα με το Καζακστάν μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης – 10.000 ημερησίως στη Γεωργία

Οι Ρώσοι δεν χρειάζονται βίζα ή ακόμη και διαβατήριο για να εισέλθουν στο Καζακστάν, παρά μόνο τη ρωσική τους ταυτότητα

ρωσοι φυγαδες καζακσταν επιστρατευση
Velonastongiaka

Δυσκολεύεται το Καζακστάν να φιλοξενήσεις τους δεκάδες χιλιάδες Ρώσους που έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους από τότε που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε τη “μερική” επιστράτευση την περασμένη εβδομάδας, ωστόσο η χώρα δεν σχεδιάζει να κλείσει τα σύνορά της.

Οι Ρώσοι άνδρες, ορισμένοι με οικογένειες, άρχισαν να διασχίζουν μαζικά τα χερσαία σύνορα μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης.

Οι Ρώσοι δεν χρειάζονται βίζα ή ακόμη και διαβατήριο για να εισέλθουν στο Καζακστάν, παρά μόνο τη ρωσική τους ταυτότητα. Η ρωσική γλώσσα είναι επίσης ευρέως διαδεδομένη στη χώρα, η οποία φιλοξενεί μια μεγάλη ρωσική μειονότητα.

10.000 ημερησίως στη Γεωργία

Οι αφίξεις Ρώσων στην Γεωργία έχουν σχεδόν διπλασιασθεί και φθάνουν στις 10.000 ημερησίως, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας.

«Ο αριθμός έχει αυξηθεί σε περίπου 10.000 ημερησίως. Για παράδειγμα, ήταν 11.200 την Κυριακή και λιγότερο από 10.000 την Δευτέρα», έναντι 5.000-6.000 πριν από την κήρυξη της επιστράτευσης στην Ρωσία, σύμφωνα με το υπουργείο.

Στα σύνορα της Γεωργίας, οι αρχές της ρωσικής περιοχής της Βόρειας Οσετίας παραδέχονται ότι η κατάσταση είναι τεταμένη στο συνοριακό πέρασμα του Βέρχνι Λαρς.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Οσετίας ανακοίνωσε την προσεχή εγκατάσταση στρατιωτικής υπηρεσίας επιστράτευσης στην μεθόριο ώστε να επιστρατεύονται οι έφεδροι που αποπειρώνται να διαφύγουν.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού