Και η Γερμανία και η Δανία βλέπουν σαμποτάζ πίσω από τις διαρροές στους Nord Stream

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι πρόκειται για συμπτώσεις», είπε η Mette Frederiksen, πρωθυπουργός της Δανίας, στους δημοσιογράφους την Τρίτη. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το σαμποτάζ»

φρεντερικσεν
Velonastongiaka

Η Γερμανία υποπτεύεται ότι η ζημιά στο σύστημα αγωγών Nord Stream που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς.

Τα στοιχεία δείχνουν μια «βίαιη πράξη» και όχι ένα τεχνικό ζήτημα, σύμφωνα με Γερμανό αξιωματούχο ασφαλείας. Ως απάντηση στις διαρροές αγωγών στη Βαλτική Θάλασσα, η Δανία ενισχύει την ασφάλεια γύρω από ενεργειακές υποδομές.

Είναι το πιο ξεκάθαρο μήνυμα μέχρι τώρα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επιβιώσει αυτόν τον χειμώνα χωρίς σημαντικές ροές ρωσικού φυσικού αερίου, καθώς οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατηγορούν επανειλημμένα τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί ως όπλο τον ενεργειακό εφοδιασμό. «Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι πρόκειται για συμπτώσεις», είπε η Mette Frederiksen, πρωθυπουργός της Δανίας, στους δημοσιογράφους την Τρίτη. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το σαμποτάζ».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι πριν από τα αποτελέσματα μιας έρευνας είναι «πρόωρο» να υποθέσουμε ότι η ζημιά σχετίζεται με δολιοφθορά αν και δεν απεκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού