Οι εναλλακτικές του Μαξίμου υπό το βάρος των πιέσεων για παραίτηση Μητσοτάκη

Παρά την αντίθετη εικόνα προς την κοινή γνώμη, εξετάστηκε ενδελεχώς και το σενάριο παραίτησης του πρωθυπουργού.

μητσοτακης παρακολουθησεις
Velonastongiaka

Ειδικού συνεργάτη

Έντονη ανησυχία και εκνευρισμός εξ αφορμής της υπόθεσης των υποκλοπών επικρατεί στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του στο μέγαρο Μαξίμου, όπως μεταφέρουν κυβερνητικές πηγές. Πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις επιτελών του πρωθυπουργού για τη διαμόρφωση μιας οργανωμένης αντιμετώπισης των συνεπειών που έχουν εκδηλωθεί με τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις από μερίδα του Τύπου.

Σύμφωνα με τις ίδιες άριστα πληροφορημένες πηγές, παρά την αντίθετη εικόνα προς την κοινή γνώμη, εξετάστηκε ενδελεχώς και το σενάριο παραίτησης του πρωθυπουργού. Μάλιστα, οι διαθέσιμες πληροφορίες κάνουν λόγο για εξέταση ενός χειρισμού κορυφής, που περιλαμβάνει αποχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρωθυπουργία και αντικατάστασή του από πρόσωπο που θα υποδείξει ο ίδιος ως αντικαταστάτη του, που θεωρείται βέβαιο ότι θα υπερψηφίσει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Παράλληλα, ο κύριος Μητσοτάκης θα διατηρήσει την προεδρία της ΝΔ και θα τεθεί επικεφαλής του κόμματος στις ερχόμενες εκλογές.

Μητσοτάκης ΔΕΘ

Μαξίμου: Ασπίδα προστασίας

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το σενάριο αυτό εξετάζεται σοβαρά, διότι κρίνεται ότι προσφέρει σοβαρή ασπίδα προστασίας στον πρωθυπουργό και για μετεκλογικές εξελίξεις.

Επίσης, οι ίδιες πηγές μεταφέρουν ότι έγινε συζήτηση σχετικά με τα ονόματα που θα μπορούσαν να υποδειχτούν από τον πρωθυπουργό ως αντικαταστάτες του, αλλά δεν έγινε γνωστό κανένα όνομα απ’ αυτά.

Τέλος, αυτή την ώρα, όπως οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν, δεν μπορεί να προχωρήσει το σενάριο παραίτησης Κυριάκου Μητσοτάκη και αντικατάστασής του από πρόσωπο που θα υποδείξει ο ίδιος, τουλάχιστον για όσο διατηρείται η εικόνα αλλεπάλληλων συνεχιζόμενων δημοσιευμάτων σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών.

Μαξίμου

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού