Γιατί κερδίζει έδαφος το σενάριο εκλογών τον Ιανουάριο

3 λόγοι οδήγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην απόφαση επίσπευσης των εκλογών

εκλογές
Velonastongiaka

Ειδικού συνεργάτη

Με πρόσφατες δηλώσεις του ο πρωθυπουργός επιτάχυνε τις πολιτικές εξελίξεις με δηλώσεις του που παραπέμπουν σαφώς σε προεκλογικό κλίμα. Για το ενδεχόμενο επίσπευσης των εκλογών ως μίας από τις βασικές σκέψεις τωνν επιτελών του μεγάρου Μαξίμου, είχε προειδοποιήσει το circogreco πριν λίγο καιρό. Τώρα, οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να αποτελούν προανάκρουσμα μιας οργανωμένης κυβερνητικής κίνησης προς την προκήρυξη εκλογών πριν τη λήξη της τετραετίας, με ημερομηνίες που τοποθετούνται μέσα στον ερχόμενο Ιανουάριο και συγκεκριμένα στις 22 ή τις 27 του πρώτου μηνός του 2023.

Όπως μεταφέρουν άριστα πληροφορημένες κομματικές πηγές από τη ΝΔ, ήδη έχει δοθεί σήμα στις οργανώσεις του κόμματος να τεθούν σε κατάσταση προεκλογικής ετοιμότητας, με ορίζοντα προκήρυξης των εκλογών την πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο θα πρόκειται για εκλογές-εξπρές με προεκλογική περίοδο «τσέπης», που ποτέ άλλοτε σε εκλογές τετραετίας δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα μετά το 1974.

Μάλιστα, θα είναι οι μόνες εκλογές τετραετίας που θα γίνουν στην καρδιά του χειμώνα, καθώς η προηγούμενη φορά που έγιναν εκλογές Ιανουάριο ήταν το 2015, τότε όμως η βουλή διαλύθηκε λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

σενάριο εκλογών

Σενάριο εκλογών τον Ιανουάριο: Οι 3 λόγοι

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην απόφαση επίσπευσης των εκλογών πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι 3:

– Η ανάγκη να αποφευχθεί η κλιμάκωση της φθοράς του κυβερνώντος κόμματος από την αυξημένη δαπάνη των νοικοκυριών για θέρμανση, που προβλέπεται να κλιμακωθεί τον επόμενο μήνα.

– Η αυξημένη πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση από το θέμα των παρακολουθήσεων.

– Οι προειδοποιήσεις δημοσκόπων ότι αναμένεται επιτάχυνση στις καταγραφές φθοράς σε βάρος της κυβέρνησης τις επόμενες εβδομάδες. Μάλιστα, σύμφωνα με προβλεπτικό μοντέλο εταιρείας δημοσκοπήσεων που πρόσκειται στην κυβέρνηση, στα μέσα Ιανουαρίου θα ερχόταν η πρώτη δημοσκόπηση όπου θα εμφανιζόταν να έχει εξανεμιστεί το δημοσκοπικό πλεονέκτημα της ΝΔ που έχει διατηρηθεί από το 2019. Μια τάση, που στο μέγαρο Μαξίμου ευελπιστούν ότι με την προκήρυξη των εκλογών θα αναστραφεί υπέρ του κυβερνώντος κόμματος.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ασαφές παραμένει αυτή την ώρα με ποιά υπηρεσιακή κυβέρνηση θα οδηγηθεί η χώρα στις πρόωρες κάλπες. Και τούτο, γιατί κρίσιμο είναι να παραμείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός μέχρι τις κάλπες.

Κάτι, που η αντιπολίτευση αναμένεται να απορρίψει ζητώντας υπηρεσιακό πρωθυπουργό, συνδέοντας το θέμα με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Εκλογές -σενάριο εκλογών

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού