«Η ιρανική ηγεσία και χωρίς την ύπαρξη της αστυνομίας ηθών καταπίεζε με επιτυχία τις γυναίκες και θα συνεχίσει να το κάνει -με ή χωρίς εκείνη»

"Πολλοί στο Ιράν υποθέτουν ότι η ανακοίνωση κατάργησης της αστυνομίας ηθών αποτελεί αντιπερισπασμό, για να δοθεί στα δυτικά κράτη το μήνυμα ότι το καθεστώς είναι τάχα πολύ ικανό για μεταρρυθμίσεις, ένα παιγνίδι που παίζει με τη Δύση εδώ και πολλά χρόνια" σημειώνει η Tageszeitung

Ιραν καταδίκη 2 ακτιβιστριων ΛΟΑΤΚΙ σε θανατο
Velonastongiaka

Η εξαγγελία του γενικού εισαγγελέα Μοχάμεντ Μοντασερί περί διάλυσης της αστυνομίας ηθών στο Ιράν έκανε τον γύρο του κόσμου και βγήκε πρωτοσέλιδο σε πολλές εφημερίδες προκαλώντας καταρχήν θετικό αντίκτυπο. Ωστόσο, ακολούθησε κλίμα ασάφειας αμέσως μετά την εξαγγελία του με τα λεγόμενά του ότι παρόλα αυτά οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να γίνονται. Σε μια δεύτερη ανάγνωση λοιπόν Γερμανοί σχολιαστές επιχειρούν τα βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

“Πολλοί στο Ιράν υποθέτουν ότι η ανακοίνωση κατάργησης της αστυνομίας ηθών αποτελεί αντιπερισπασμό, για να δοθεί στα δυτικά κράτη το μήνυμα ότι το καθεστώς είναι τάχα πολύ ικανό για μεταρρυθμίσεις, ένα παιγνίδι που παίζει με τη Δύση εδώ και πολλά χρόνια” σημειώνει η Tageszeitung του Βερολίνου. “Η συντριπτική ανταπόκριση των γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης αποτελεί ένδειξη ότι αυτό το παιγνίδι εξακολουθεί να λειτουργεί πολύ καλά. Η καταπίεση των γυναικών και η απάνθρωπη ιδεολογία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του καθεστώτος. Η ιρανική ηγεσία πριν το 2005 και χωρίς την ύπαρξη της αστυνομίας ηθών καταπίεζε με επιτυχία τις γυναίκες και θα συνεχίσει να το κάνει – με ή χωρίς εκείνη”.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού