Βενεζουέλα και Κολομβία άνοιξαν και πάλι πλήρως τα σύνορά τους

«Ξανανοίγουμε πλήρως τα σύνορα των χωρών μας προκειμένου να εγγυηθούμε την ελευθερία της κίνησης φορτίων και επιβατών, να προωθήσουμε το εμπόριο και τον τουρισμό»

Βενεζουέλα, Κολομβία, σύνορά
Velonastongiaka

Οι αρχές της Βενεζουέλας και της Κολομβίας ανοίγουν ξανά πλήρως τα σύνορά τους σήμερα, επιτρέποντας τη διέλευση προσώπων και εμπορευμάτων μέσω της γέφυρας Τιεντίτας, ανακοίνωσε χθες η υπηρεσία μετανάστευσης της Κολομβίας.

Ήδη τον Σεπτέμβριο οι δύο χώρες της Λατινικής Αμερικής άνοιξαν εν μέρει τα σύνορα, ιδίως τη διέλευση στην πολιτεία Τάτσιρα (δυτική Βενεζουέλα), μετά την αποκατάσταση των διμερών διπλωματικών σχέσεων με απόφαση του Γουστάβο Πέτρο, του πρώτου προέδρου ο οποίος ανήκει στην αριστερά στην ιστορία της Κολομβίας.

Ο κ. Πέτρο και ο ομόλογός του της Βενεζουέλας, ο Νικολάς Μαδούρο, αντάλλαξαν πρεσβευτές έπειτα από τρία χρόνια διακοπής των διπλωματικών σχέσεων.

Οι αρχές στην Μπογοτά εξήγησαν τον Σεπτέμβριο ότι το πλήρες άνοιγμα των συνόρων 2.200 χιλιομέτρων θα γινόταν προοδευτικά.

Οι αρχές της Βενεζουέλας προ ημερών επιθεώρησαν τη γέφυρα Τιεντίτας.

«Ξανανοίγουμε πλήρως τα σύνορα των χωρών μας προκειμένου να εγγυηθούμε την ελευθερία της κίνησης φορτίων και επιβατών, να προωθήσουμε το εμπόριο και τον τουρισμό», ανέφερε ο κολομβιανός υπουργός Μεταφορών Γκιγιέρμο Ρέγες Γκονσάλες, διευκρινίζοντας πως οι μετακινήσεις μεταξύ των δύο χωρών μπορούν πλέον να γίνονται αεροπορικώς, χερσαία ή μέσω ποταμών.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού