Μουσικό Κουτί: Οι σημερινοί καλεσμένοι (4/1)

ΜΟυσικό Κουτί
Velonastongiaka

Αφιερωμένο στα τραγούδια που έγραψαν ιστορία τη θρυλική δεκαετία του ’60 είναι το «Μουσικό κουτί» σήμερα, Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023, στις 22:00, στην ΕΡΤ1. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη μοιράζονται την αγάπη τους για τους καλλιτέχνες που μεγαλούργησαν τότε με τον Βασίλη Καζούλη, τα Κίτρινα Ποδήλατα, την Αλεξάνδρα Κόνιακ και τον Βασίλη Προδρόμου.

Τρεις διαφορετικές γενιές τραγουδοποιών και ερμηνευτών, που τις ενώνει η αγάπη τους για τα τραγούδια της συγκεκριμένης δεκαετίας.

Ο Leonard Cohen συναντά τον Νίκο Γκάτσο και ο Διονύσης Σαββόπουλος τον Μίκη Θεοδωράκη. Το τραγούδι «When a man loves a woman», συνώνυμο του έρωτα, ξυπνά αναμνήσεις, ενώ το διαχρονικό «Άγαλμα» του Μίμη Πλέσσα μάς θυμίζει ότι και τα μουσικά διαμάντια είναι… παντοτινά.

«Τη δεκαετία του ’60, η μουσική απογειώνεται με πρωτοφανή έμπνευση, δύναμη και πρωτοτυπία… Δεν ξέρω αν άλλαξε ο κόσμος, αλλά σίγουρα άλλαξε η μουσική για πάντα..» σημειώνει ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Ο Βασίλης Καζούλης μιλάει για τον Leonard Cohen που αγάπησε, τα Κίτρινα Ποδήλατα για τα τραγούδια που τους μάγεψαν μέσα από τις ελληνικές ταινίες, ο Βασίλης Προδρόμου αναφέρεται στους καλλιτέχνες και δημιουργούς που τον σημάδεψαν και η Αλεξάνδρα Κόνιακ διαλέγει ποια τραγούδια θα ήθελε να διασκευάσει από τη συγκεκριμένη δεκαετία.

Ένα δίλημμα που δυσκολεύει παρουσιαστές και καλεσμένους είναι αν γυρνούσαμε τον χρόνο πίσω και στο επόμενο «Μουσικό κουτί» είχαμε τη δυνατότητα να καλέσουμε την Τζένη Βάνου ή την Πόλυ Πάνου, ποια θα διάλεγαν;

#tags


Ειδήσεις σήμερα

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού