Μαλί: Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις

Οι τζιχαντιστές της Οργάνωσης Υποστήριξης στο Ισλάμ και στους Μουσουλμάνους (ΟΥΙΜ), που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα, ανέλαβαν την ευθύνη για «δυο ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων της πυροσβεστικής και μονάδας περιβαλλοντικής και δασικής προστασίας (...) κοντά στην πρωτεύουσα Μπαμακό»

μαλι αλ καιντα
Velonastongiaka

Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για δύο επιθέσεις οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο πυροσβέστες και τρεις πολίτες τη Δευτέρα κοντά στην Μπαμακό, με ανακοίνωσή της που ανέφερε ότι επαλήθευσε το κέντρο μελετών SITE, το οποίο παρακολουθεί συστηματικά την τζιχαντιστική δραστηριότητα στο διαδίκτυο.

Οι τζιχαντιστές της Οργάνωσης Υποστήριξης στο Ισλάμ και στους Μουσουλμάνους (ΟΥΙΜ), που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα, ανέλαβαν την ευθύνη για «δυο ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων της πυροσβεστικής και μονάδας περιβαλλοντικής και δασικής προστασίας (…) κοντά στην πρωτεύουσα Μπαμακό», κατά την ανακοίνωση.

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν στις κοινότητες Μαρκακουγκό και Κασελά, στον άξονα Μπαμακό-Σεγκού, στο νοτιοανατολικό Μαλί, όπου σπάνια σημειώνονται τέτοιες ενέργειες.

Η Αλ Κάιντα δεν έδωσε κανέναν απολογισμό των επιθέσεων. Το υπουργείο Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για πέντε νεκρούς, δύο πυροσβέστες και τρεις πολίτες, στην επίθεση στη Μαρκακουγκό.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού