Έντονες ρωσικές πιέσεις προς την Άγκυρα για συνεννόηση με τον Άσαντ

Η Τουρκία, η οποία υποστήριξε την εξέγερση του 2011 κατά του Άσαντ, είναι πλέον έτοιμη να αναγνωρίσει δημοσίως την κυριαρχία του στη Συρία και να εργαστεί για την ανοικοδόμηση διπλωματικών δεσμών και εμπορικών σχέσεων

πουτιν ερντογαν ασαντ
Velonastongiaka

Τουρκία, Ρωσία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεχίζουν τις προσπάθειες για την αποκατάσταση των σχέσεων με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, κίνηση που εξελίσσεται κόντρα στις επιδιώξεις δυνάμεων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Η Τουρκία, η οποία υποστήριξε την εξέγερση του 2011 κατά του Άσαντ, είναι πλέον έτοιμη να αναγνωρίσει δημοσίως την κυριαρχία του στη Συρία και να εργαστεί για την ανοικοδόμηση διπλωματικών δεσμών και εμπορικών σχέσεων, ανέφεραν πηγές που ενημερώθηκαν για την τουρκική θέση.

Σε αντάλλαγμα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει ο Άσαντ να αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές YPG να σχηματίσουν μια αυτόνομη περιοχή στα βόρεια τμήματα της χώρας που ελέγχουν σήμερα, ως μέρος οποιασδήποτε μελλοντικής ειρηνευτικής συμφωνίας, ανέφεραν.

Ο Ερντογάν διατύπωσε την ιδέα να συναντηθεί με τον Άσαντ μόλις την Πέμπτη μετά από συναντήσεις υψηλού επιπέδου μεταξύ Σύριων και Τούρκων αξιωματούχων την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα. «Θα βρεθούμε ως ηγέτες ανάλογα με τις εξελίξεις», είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος σε μελλοντική συνάντηση με τον Άσαντ και τον Πούτιν.

Η αλλαγή αυτή υποστηρίζεται από τον σημαντικό στρατιωτικό σύμμαχο του Άσαντ, τη Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία προσπάθησαν να βελτιώσουν τη θέση του Άσαντ στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: Bloomberg

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού