Η αρμόδια αρχή των ΗΠΑ ενέκρινε νέο φάρμακο για το Αλτσχάιμερ που επιβραδύνει τη νόσο – Κόστος 26.500 δολ.

αλτσχαιμερ
Velonastongiaka

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε την Παρασκευή το Leqembi, φάρμακο για το Alzheimer lecanemab που αναπτύχθηκε από την Eisai Co και την Biogen για ασθενείς στα πρώτα στάδια της ασθένειας.

Το φάρμακο, που θα πωλείται με την επωνυμία Leqembi, ανήκει σε μια κατηγορία θεραπειών που στοχεύει στην επιβράδυνση της εξέλιξης της νευροεκφυλιστικής νόσου αφαιρώντας κολλώδεις μάζες της τοξικής πρωτεΐνης βήτα αμυλοειδούς από τον εγκέφαλο.

Σχεδόν όλα τα προηγούμενα πειραματικά φάρμακα που χρησιμοποιούσαν την ίδια προσέγγιση είχαν αποτύχει.

Η Eisai είπε ότι το φάρμακο θα κυκλοφορήσει σε ετήσια τιμή 26.500 δολαρίων.

Η αρχική πρόσβαση των ασθενών θα περιοριστεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων αποζημίωσης από το Medicare, το πρόγραμμα ασφάλισης της κυβέρνησης των ΗΠΑ για Αμερικανούς ηλικίας 65 ετών και άνω που αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% των ατόμων που είναι πιθανό να είναι επιλέξιμοι για το Leqembi.

Το φάρμακο προορίζεται για ασθενείς με ήπια γνωστική εξασθένηση ή πρώιμη άνοια Αλτσχάιμερ, έναν πληθυσμό που οι γιατροί πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύει ένα μικρό τμήμα των εκτιμώμενων 6 εκατομμυρίων Αμερικανών που ζουν επί του παρόντος με την ασθένεια που διαλύει τη μνήμη.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού