Ξανανοίγει το ζήτημα των πατεντών των εμβολίων – Η Κίνα ζήτησε άδεια από την Pfizer για κατασκευή γενόσημου κατά της Covid-19

Η ρυθμιστική αρχή ιατρικών προϊόντων της Κίνας ηγείται των συνομιλιών με την Pfizer από τα τέλη του περασμένου μήνα

Covid-19
Velonastongiaka

Η Κίνα βρίσκεται σε συνομιλίες με την Pfizer ούτως ώστε να εξασφαλίσει άδεια που θα επιτρέψει στους εγχώριους κατασκευαστές φαρμάκων να παρασκευάζουν και να διανέμουν στην Κίνα μια γενική έκδοση του αντιιικού φαρμάκου Paxlovid κατά της Covid-19, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η ρυθμιστική αρχή ιατρικών προϊόντων της Κίνας -η Εθνική Διοίκηση Ιατρικών Προϊόντων (NMPA)- ηγείται των συνομιλιών με την Pfizer από τα τέλη του περασμένου μήνα, δήλωσε μία από τις πηγές με γνώση του θέματος. Το Πεκίνο επιθυμεί να οριστικοποιήσει τους όρους της συμφωνίας αδειοδότησης πριν από το σεληνιακό νέο έτος που αρχίζει στις 22 Ιανουαρίου, δήλωσε η πηγή.

Τα κινεζικά νοσοκομεία βρίσκονται υπό έντονη πίεση μετά την απότομη εγκατάλειψη της πολιτικής «μηδενικών κρουσμάτων Covid» από την κυβέρνηση τον περασμένο μήνα, στέλνοντας τις λοιμώξεις στα ύψη. Το ραγδαίο κύμα λοιμώξεων σε όλη τη χώρα έχει κατακλύσει τα νοσοκομεία, έχει αδειάσει τα φαρμακεία από φάρμακα και έχει προκαλέσει διεθνή συναγερμό.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού