Σκέψεις για τρίτες εκλογές κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκλογές: Στόχος να ασκείται πίεση προς τους κεντρώους ψηφοφόρους και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να επισπεύσουν την εκλογική επιστροφή τους στη ΝΔ ή ακόμη και να την ψηφίσουν για πρώτη φορά

εκλογές
Velonastongiaka

Ειδικού συνεργάτη

Το σενάριο για τρίτες εκλογές εξετάζει πλέον το επιτελείο του πρωθυπουργού, μετά την σταθεροποίηση δημοσκοπικών ευρημάτων που επιβεβαιώνουν την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης υπό τον σημερινό πρωθυπουργό ακόμη και μετά από δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, την πρώτη με απλή αναλογική και τη δεύτερη με ενισχυμένη. Την πληροφορία αυτή διαθέτει το circogreco, έγκυρη πληροφορία που προέρχεται από τον στενό κύκλο συνεργατών του μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η διεξαγωγή τρίτης εκλογικής αναμέτρησης θωρείται από τους πολιτικούς συμβούλους του Κυριάκου Μητσοτάκη ως το «καθοριστικό πολιτικό όριο» (όπως μας μεταφέρθηκε ο όρος) για να πειστούν ψηφοφόροι κεντρώας προέλευσης και καταγωγής από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να ξαναψηφίσουν τη ΝΔ, και αφού η δυσαρέσκειά τους θα έχει προηγουμένως εκτονωθεί στις δύο προηγούμενες κάλπες.

εκλογές

Εκλογές: Ανοίγει η συζήτηση

Το σενάριο αυτό, που κέρδισε έδαφος στο μεγάρου Μαξίμου το 15νθήμερο των εορτών, κατά τους αναλυτές λύνει επίσης οριστικά στο πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού το πρόβλημα ηγεσίας για τη ΝΔ, που θα μπορούσε τυχόν να εκδηλωθεί μέσα στο κυβερνών κόμμα.

Όπως μεταφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες μέρες αναμένεται αναλυτές φίλα προσκείμενοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανοίξουν τη συζήτηση περί τρίτων εκλογών στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης.

Οι ίδιες πηγές μας ανέφεραν ότι βασικά σημεία στην προσπάθεια να «περάσει» με μικρές αντιδράσεις αυτό το σενάριο των τρίτων εκλογών θα είναι η υπογράμμιση ότι έτσι προβλέπει το Σύνταγμα και δεν πρόκειται για μια πολιτική ανωμαλία.

Παράλληλα, θα ασκείται πίεση προς τους κεντρώους ψηφοφόρους και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να επισπεύσουν την εκλογική επιστροφή τους στη ΝΔ ή ακόμη και να την ψηφίσουν για πρώτη φορά.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού