Κυβερνητικός εκπρόσωπος: O κ. Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ εθισμένοι στα ψέματα και την παραπληροφόρηση

¨Η κυβέρνηση χρειάστηκε πρώτα απ' όλα να αναστρέψει την πορεία που είχε πάρει η χώρα την περίοδο 2015-2019"

Οικονόμου
Velonastongiaka

«Κατά τη διάρκεια της πρώτης μας τετραετίας οι πολίτες κατάλαβαν από προσωπική εμπειρία ότι τα αποτελέσματα της διαρκούς μας προσπάθειας μετατράπηκαν τάχιστα και άμεσα σε κοινωνικό μέρισμα που τους προστάτευσε αφενός κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τις εισαγόμενες κρίσεις και αφετέρου βελτίωσε το βιοτικό τους επίπεδο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Υπογράμμισε ότι για να υπάρξουν αυτά τα θετικά αποτελέσματα εν μέσω κρίσεων η κυβέρνηση χρειάστηκε πρώτα απ’ όλα να αναστρέψει την πορεία που είχε πάρει η χώρα την περίοδο 2015-2019 και στο σημείο αυτό τόνισε ότι «αξίζει να θυμηθούμε ορισμένους βασικούς σταθμούς εκείνης της πορείας η οποία έφερε την Ελλάδα ένα βήμα πριν την οριστική βύθιση, υστέρηση και καθυστέρηση».

Ξεκίνησε επισημαίνοντας ότι η περίοδος 2015-2018 υπήρξε -σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα- για το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας μια περίοδος ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης. «Σε ένα τόσο ευνοϊκό περιβάλλον θα περίμενε κανείς σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις της οικονομίας της χώρας στους τομείς της ανάπτυξης, της απασχόλησης, των εισοδημάτων, της μείωσης των ανισοτήτων όπως αντίστοιχα συνέβαινε σε όλη την Ευρώπη την περίοδο εκείνη. Η χώρα μας όμως δεν επωφελήθηκε και δεν αξιοποίησε στο ελάχιστο εκείνη τη θετική συγκυρία για την Ευρώπη».

Eξαπέλυσε επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας πως «ο κ. Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ εθισμένοι στα ψέματα και την παραπληροφόρηση θεωρούν ότι οι Έλληνες έχουν ξεχάσει την κατάσταση της οικονομίας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής τους και μπορούν να ισχυρίζονται ό,τι θέλουν». Μάλιστα τους καταλόγισε ότι από την περίοδο της διακυβέρνησής τους άλλαξαν ελάχιστα ή και καθόλου στα πρόσωπα και δεν έχει αλλάξει τίποτα στην πολιτική τους.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού