Οι κυρώσεις του Ισραήλ σηματοδοτούν έναν “νέο πόλεμο”, διακηρύσσει ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός

Την Παρασκευή το Ισραήλ ανακοίνωσε σειρά κυρώσεων εναντίον της Παλαιστινιακής Αρχής, προκειμένου "να πληρώσει το τίμημα" μετά το πρόσφατο διάβημά της προς τον ΟΗΕ να εξετάσει το θέμα της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη

Μοχάμεντ Στάγεχ
Velonastongiaka

Οι κυρώσεις που επέβαλε το Ισραήλ στην Παλαιστινιακή Αρχή αποτελούν προσπάθεια “να την ωθήσουν στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης”, εκτίμησε σήμερα ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγεχ, καταγγέλλοντας “έναν νέο πόλεμο εναντίον του παλαιστινιακού λαού”.

Την Παρασκευή το Ισραήλ ανακοίνωσε σειρά κυρώσεων εναντίον της Παλαιστινιακής Αρχής, προκειμένου “να πληρώσει το τίμημα” μετά το πρόσφατο διάβημά της προς τον ΟΗΕ να εξετάσει το θέμα της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη.

Η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ — η πιο δεξιά στην ιστορία της χώρας — θα δεσμεύσει 139 εκατ. σέκελ (37,3 εκατ. ευρώ) από τα χρήματα που συλλέγει για λογαριασμό της Παλαιστινιακής Αρχής για να τα δώσει στις οικογένειες θυμάτων παλαιστινιακών επιθέσεων.

Επίσης θα παρακρατήσει και άλλους πόρους της Παλαιστινιακής Αρχής, ποσό αντίστοιχο με αυτό που κατέβαλε η Αρχή το 2022 στις οικογένειες Παλαιστινίων που κρατούνται σε φυλακές του Ισραήλ επειδή διέπραξαν αντιισραηλινές επιθέσεις και στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη διάρκεια αντιισραηλινών επιθέσεων ή συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη.

“Τα μέτρα αυτά αποτελούν έναν νέο πόλεμο εναντίον του παλαιστινιακού λαού (…) και κατά της επιβίωσης της Εθνικής Παλαιστινιακής Αρχής”, κατήγγειλε ο Στάγεχ.

“Μόνος τους στόχος είναι να ωθήσουν την Αρχή στα πρόθυρα οικονομικής και θεσμικής κατάρρευσης”, εκτίμησε ο ίδιος, αν και διαβεβαίωσε ότι η πολιτική αυτή “θα αποτύχει”.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού