ΗΠΑ: Υπό ομηρία ο πρόδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο σχολιαστής της Süddeutsche Zeitung μιλάει για περίοδο μεγαλύτερης ιδεολογικής σύγχυσης μέσα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, τουλάχιστον από την εποχή του Ρίτσαρντ Νίξον

μακαρθι
Velonastongiaka

Οι σκηνές απείρου κάλους με κεφαλοκλειδώματα κι άλλες παρόμοιες κινήσεις θα μείνουν στην ιστορία της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπως και ο νέος πρόεδρος του σώματος, ο Κέβιν Μακάρθι, ο οποίος εξελέγη τελικά μετά από 15 εκλογικούς γύρους.

Ο σχολιαστής της Süddeutsche Zeitung υποστηρίζει ότι το όνομά του αντιπροσωπεύει περίοδο μεγαλύτερης ιδεολογικής σύγχυσης μέσα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, τουλάχιστον από την εποχή του Ρίτσαρντ Νίξον, ή ίσως και πολύ παλαιότερα, την εποχή του αμερικανικού εμφύλιου πολέμου. Και επιχειρεί να την περιγράψει.

“Οι Ρεπουμπλικάνοι του 2023 δεν συγκρίνονται με το κόμμα του Αβραάμ Λίνκολν, ο οποίος το οδήγησε, νεοσύστατο τότε, σε ´ενότητα σκοπού´, δηλαδή το ένωσε για έναν ευγενή στόχο κατά της δουλείας” σημειώνει. “Το σημερινό συνονθύλευμα αποτελείται από διάσπαρτους παλιούς Ρεπουμπλικάνους της εποχής του Γκίνγκριτς και ίσως και της εποχής Μπους. Περιλαμβάνει υποστηρικτές του Tea Party, ευαγγελιστές, Τραμπιστές και τους λεγόμενους Ταλιμπανιστές. Με άλλα λόγια την πτέρυγα εκείνη που έχει πλέον θέσει σε ομηρία την κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της. Αλλά ποιοι θα πρέπει να είναι αυτοί οι στόχοι είναι δύσκολο να πει κανείς, επειδή εκείνοι που μπλοκάρουν γνωρίζουν πάνω απ’ όλα τι δεν θέλουν. Είναι όλοι τους καλοί Τραμπιστές, χωρίς όμως να μπορούν να ξεπεράσουν τον δάσκαλο στον λαϊκισμό του”.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού