Σήμερα η παν-καλλιτεχνική διαμαρτυρία για την υποβάθμιση των πτυχίων

«Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους που παλεύουν κόντρα στη υποβάθμιση του αντικειμένου τους, ως αποτέλεσμα του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 και των αποφάσεων της κυβέρνησης της Ν.Δ»

κινητοποίηση διαμαρτυρίας όλων των καλλιτεχνών
Velonastongiaka

Εκπαιδευτικοί και γονείς ετοιμάζουν κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση των πτυχίων των αποφοίτων των δραματικών σχολών, ωδείων, σχολών χορού και κινηματογράφου σήμερα, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, στις 11:30, στο Πεδίο του Άρεως.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με απόφασή του καλεί τα μέλη του την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, 11:30, στο Πεδίο του Άρεως στην παν-καλλιτεχνική διαμαρτυρία όπου στη συνέχεια θα συνεχιστεί η διαμαρτυρία στον χώρο του Υπουργείου Παιδείας, Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι ( θα είναι διαθέσιμα πούλμαν για την μεταφορά των συγκεντρωμένων )

Οι γονείς συντάσσονται με το αίτημα των καλλιτεχνών να αποσυρθεί άμεσα το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στο προσοντολόγιο για τον δημόσιο τομέα και εξισώνει εργασιακά και μισθολογικά τα -αναγνωρισμένα από το ΥΠΠΟΑ – πτυχία των αποφοίτων των δραματικών σχολών, ωδείων, σχολών χορού και κινηματογράφου με το απολυτήριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Μοτοπορεία στο Υπουργείο Παιδείας στις 10 Ιανουαρίου

Τη συμμετοχή του στην πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/22 , ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, για σήμερα, Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει ο Π.Μ.Σ.: «Το Π.Δ. 85/22 ξεσήκωσε τον καλλιτεχνικό κόσμο και οδήγησε σε μαζικές κινητοποιήσεις μέσα στο Δεκέμβρη οι οποίες έφεραν στο επίκεντρο τα χρόνια προβλήματα της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης. Είναι ελπιδοφόρο ότι εκατοντάδες νέοι σπουδαστές βγήκαν στο δρόμο ζητώντας την αναβάθμιση των σπουδών τους και των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Παρά το ότι η χώρα μας διαθέτει ένα πλούσιο και αξιόλογο καλλιτεχνικό δυναμικό σε όλες τις μορφές της Τέχνης, προωθείται σταθερά, από το Κράτος και από όλες τις Κυβερνήσεις, η απαξίωση του Πολιτισμού και ειδικότερα της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης.

Μπροστά στη διευρυμένη αγανάκτηση η Κυβέρνηση επιχείρησε με ελιγμό να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο των καλλιτεχνών. Με διευκρινιστική Εγκύκλιο αναφέρει ότι οι κάτοχοι Πτυχίων Ωδείων κατατάσσονται στην μισθολογική κατηγορία Τ.Ε. σύμφωνα με το ν. 4325/15. Ζητάμε τη διεύρυνση αυτού του μέτρου χωρίς διακρίσεις για το σύνολο των αποφοίτων Καλλιτεχνικών Σχολών.

Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε στο επίκεντρο το αίτημά μας για μουσική εκπαίδευση Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, από τα πρώτα παιδικά χρόνια μέχρι και την Πανεπιστημιακή Βαθμίδα.

Σ’ αυτόν το δρόμο απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας προς τους επαγγελματίες μουσικούς, προς τους σπουδαστές μουσικής και το εκπαιδευτικό προσωπικό σε Ωδεία και σε Πανεπιστημιακά τμήματα, απέναντι σε λογικές που καλλιεργούν τον ανταγωνισμό των διαφορετικών επαγγελματικών προσόντων.

Καλούμε στη μοτο-πορεία την Τρίτη 10 Γενάρη που θα ξεκινήσει από το Πεδίο του Άρεως στις 11.30 π.μ. και θα καταλήξει στο Υπουργείο Παιδείας.

Επίσης την ίδια μέρα, Παραρτήματα του Π.Μ.Σ. και Μουσικά Σωματεία σε όλη την Ελλάδα διοργανώνουν κινητοποιήσεις έξω από τα κτήρια των κατά τόπους Περιφερειακών Αρχών.

Για όσους συναδέλφους δεν μπορούν να συμμετέχουν στην μοτο-πορεία, καλούμε σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 12 το μεσημέρι.

Κλιμακώνουμε το επόμενο διάστημα με Συνελεύσεις και συσκέψεις για τη διαμόρφωση αιτημάτων που αφορούν την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση».

Δ.Ο.Ε.: Στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικών μαθημάτων της Αττικής

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στηρίζει τη σημερινή πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση και για το λόγο αυτό ανακοίνωσε στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικών μαθημάτων της Αττικής.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στηρίζει την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών των καλλιτεχνικών μαθημάτων και της Π.Ο.Θ.Α., την Τρίτη 10/1.

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους που παλεύουν κόντρα στη υποβάθμιση του αντικειμένου τους, ως αποτέλεσμα του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 και των αποφάσεων της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικών μαθημάτων της Αττικής».

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού