«Η παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ είναι πρωτοφανές γεγονός στη μεταπολίτευση», δήλωσε ο Ηλιόπουλος

"Έχουμε και το τεράστιο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Με βάση τις τελευταίες αποκαλύψεις, επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Αυτό συνιστά τομή για το μεταπολιτευτικό δημοκρατικό συμβόλαιο"

Ηλιόπουλος
Velonastongiaka

«Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία που ένα σπίτι με δύο εργαζόμενους δεν μπορεί να βγάλει το μήνα», τόνισε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «BEST TV» Πελοποννήσου.

«Μέσα σε αυτό το κλίμα, όταν οι πολίτες μετρούν και το τελευταίο ευρώ, έχουμε φαινόμενα διαφθοράς κυβερνητικών στελεχών, όπως του κ. Πάτση και του κ. Χειμάρα, βουλευτές οι οποίοι πήραν απευθείας αναθέσεις που προσεγγίζουν το 1 εκ. ευρώ, αναθέσεις που είναι άκυρες με βάση το Σύνταγμα και αυτά τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν. Αλλά έχουμε και το τεράστιο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Με βάση τις τελευταίες αποκαλύψεις, επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Αυτό συνιστά τομή για το μεταπολιτευτικό δημοκρατικό συμβόλαιο», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς στο σκάνδαλο των υποκλοπών, υπογράμμισε: «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για “ρυπαρά δίκτυα” μέσα στην ΕΥΠ». «Εάν πάρουμε ως δεδομένο αυτό που είπε, επί της αρχής, είναι τεράστιο πολιτικό πρόβλημα το γεγονός ότι η ΕΥΠ έχει τέτοια ρυπαρά δίκτυα στο εσωτερικό της. Θα πρέπει όμως και κάποιος να πει ποια είναι αυτά τα δίκτυα. Όταν μετά από τόσο καιρό δεν έχει γίνει καμία αποκάλυψη και δεν έχει έρθει κανένας προ των ευθυνών του, δικαιούμαστε να πούμε ότι αυτό το ρυπαρό δίκτυο είναι το δίκτυο Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί κριτική γενικά στους θεσμούς της Δικαιοσύνης, σημείωσε: «Δεν πρέπει να ταυτίζουμε θεσμούς με ανθρώπους, οι άνθρωποι είναι λειτουργοί και υπηρετούν ένα θεσμό». «Αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας δύο καθαρά, αντίθετα παραδείγματα. Από τη μια ο κ. Ράμμος, επικεφαλής της ΑΔΑΕ, μιας ανεξάρτητης Αρχής που κάνει τη δουλειά της και σέβεται το Σύνταγμα και την οποία στήριξαν 16 κορυφαίοι συνταγματολόγοι από όλο το πολιτικό φάσμα. Από την άλλη είναι ο κ. Ντογιάκος, του οποίου τη γνωμοδότηση δεν έχει υποστηρίξει κανένας από το νομικό κόσμο», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Υπάρχει η κυβερνητική γραμμή που υποστηρίζει ότι η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να προχωρήσει σε ελέγχους και βλέπουμε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να συντάσσεται με αυτή τη γραμμή», σχολίασε. «Αν η κυβέρνηση άφηνε την ΑΔΑΕ να κάνει τη δουλειά της, τότε σήμερα θα είχαμε φτάσει σε αποτελέσματα. Μπορούμε να πάμε σε εκλογές και οι πολίτες να μην γνωρίζουν γιατί τέθηκε υπό παρακολούθηση ο σημερινός αρχηγός του τρίτου κόμματος;», είπε.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού