Ικανοποίηση για τη στασιμότητα της γερμανικής οικονομίας το τελευταίο τρίμηνο του 2022 – Ξεπεράστηκαν τα χειρότερα

Το κράτος έχει συσσωρεύσει νέα χρέη, προκειμένου να αμβλύνει τις συνέπειες του ενεργειακού σοκ για τους πολίτες. Αλλά όλα αυτά δεν αποτελούν συνταγή για μία βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη

Velonastongiaka

Ικανοποίηση προκαλεί η ανακοίνωση της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας την Παρασκευή ότι, παρά τις παλαιότερες προβλέψεις περί ύφεσης, η γερμανική οικονομία έμεινε απλώς στάσιμη στο τελευταίο τρίμηνο του 2022, με αποτέλεσμα ο δείκτης ανάπτυξης σε ετήσια βάση να κυμαίνεται στο 1,9%.

«Είναι και επίσημο πλέον», σχολιάζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), «η γερμανική οικονομία είναι πιο ανθεκτική και πιο προσαρμοστική από ότι πολλοί ισχυρίζονται. Η μεγάλη κατάρρευση δεν ήρθε και δεν θα έρθει ούτε στο τρέχον έτος. Αλλά δεν χρειάζεται και να επαναπαυόμαστε με τα νέα οικονομικά στοιχεία. Η οικονομία αναπτύσσεται γιατί οι καταναλωτές έχουν και πάλι μεγαλύτερη όρεξη και περισσότερες ευκαιρίες να δειπνήσουν στο εστιατόριο ή να κάνουν διακοπές, μετά τα χρόνια της πανδημίας. Επιπλέον το κράτος έχει συσσωρεύσει νέα χρέη, προκειμένου να αμβλύνει τις συνέπειες του ενεργειακού σοκ για τους πολίτες. Αλλά όλα αυτά δεν αποτελούν συνταγή για μία βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού