Παρακολουθήσεις: Πώς η ΑΔΑΕ θα ενημερώσει τη Βουλή

Παρακολουθήσεις: Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού εξετάζουν τρόπους παράκαμψης για την ενημέρωση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς φοβούνται ότι εάν τέτοια συνεδρίαση ενημέρωσης γινόταν, θα διέρρεαν στοιχεία της υπόθεσης επιβαρυντικά για τον Μητσοτάκη, αν όχι στον ελληνικό, στον διεθνή Τύπο

Μητσοτάκης
Velonastongiaka

Ειδικού συνεργάτη

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί ο μηχανισμός του μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στη βουλή και το αίτημα του προέδρου της Αρχής Διαφύλαξης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) να ενημερώσει την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τα ευρήματα των αυτοψιών σχετικά με τις παρακολουθήσεις που διενήργησε σε η Αρχή σε εταιρείες παρόχους τηλεπικονωνιακών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ενημερωθεί ατύπως για τα ευρήματα αυτών των αυτοψιών, με τη σημείωση ότι οι πλήρεις εκθέσεις είναι κλειδαμπαρωμένες στα συρτάρια του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, ώστε να  μην υπάρξει καμιά διαρροή στον Τύπο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανησυχία ανάμεσα στους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδίδεται στο ότι πιθανολογούνται ευρήματα στις αυτοψίες, τα οποία θα επιβεβαιώνουν ότι  το πρωθυπουργικό γραφείο γνώριζε τις παρακολουθήσεις και τα πρόσωπα-στόχους, και επομένως δεν υπάρχει θέμα αυτές να έγιναν ερήμην του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

παρακολουθήσεις

Οι παρακολουθήσεις… πλήττουν την προεκλογική εικόνα

Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, στο σημείο αυτό προκύπτει μεγάλος κίνδυνος για την προεκλογική εικόνα της Νέας Δημοκρατίας, αφού αυτό που θα ερχόταν στο φως της δημοσιότητας δεν είναι η αιτιολόγηση των σύμφωνα με τα πρωθυπουργικά χείλη «νόμιμων παρακολουθήσεων» (κάτι που ο νόμος απαγορεύει να δημοσιοποιηθεί), αλλά το εάν το μέγαρο Μαξίμου γνώριζε τις παρακολουθήσεις αυτές και τα πρόσωπα-στόχους, και παρόλο που ο ίδιος ο πρωθυπουργός τις έχει χαρακτηρίσει ως λάθος, επέτρεψε να γίνουν.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού εξετάζουν τρόπους παράκαμψης για την ενημέρωση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς φοβούνται ότι εάν τέτοια συνεδρίαση ενημέρωσης γινόταν, θα διέρρεαν στοιχεία της υπόθεσης επιβαρυντικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν όχι στον ελληνικό, στον διεθνή Τύπο. Μεταξύ των εναλλακτικών λύσεων που εξετάζονται είναι να υποδειχθεί στον κ. Ράμμο να κοινοποιήσει τα ευρήματα της ΑΔΑΕ στον πρόεδρο της βουλής, ο οποίος στη συνέχεια κατά την κρίση του θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού